2016-04-09 10:20:08
Φωτογραφία για Αποκλεισμός της Ε.Ο. Λάρισας-Τρικάλων από τους πρόσφυγες [video]
Ο αποκλεισμός είχε αρχίσει χθες το απόγευμα και οι πρόσφυγες σιγά-σιγά έβγαλαν τα στρατιωτικά ράντζα, άνοιξαν σκηνές όσοι είχαν και αποφασισμένοι κατασκήνωσαν πάνω στο δρόμο αποκλείοντάς τον.

Στο σημείο υπήρχαν άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας μαζί με τον διευθυντή κ. Γεώργιο Αγάκο. Από πλευράς Αστυνομίας έχουν γίνει οι συστάσεις στους πρόσφυγες και μετανάστες να εγκαταλείψουν τον δρόμο και να επιστρέψουν στον καταυλισμό, αλλά οι πρόσφυγες όχι αλά δεν υποχώρησαν, αλλά ενίσχυσαν κι άλλο την κατάληψη της Ε.Ο. με άτομα και εξοπλισμό διαβίωσης.

Στις διασταυρώσεις παράκαμψης είναι συνέχεια αστυνομική δύναμη για να διευκολύνει τους οδηγούς που θέλουν να μετακινηθούν στον άξονα Λάρισας-Τρικάλων.

Στην κάμερα του trikalaola.gr μίλησε στα Αγγλικά εκπρόσωπος των μεταναστών, ο οποίος ανέφερε τους λόγους που απέκλεισαν την Εθνική Οδό:

«Ευχαριστούμε την Ελλάδα και την κυβέρνηση
. Εμείς αυτή τη μέρα κλείσαμε το δρόμο, δεν υπάρχει άλλο πρόβλημα, απλά θέλουμε να πάμε σε ένα άλλο χώρο φιλοξενίας, ασφαλέστερο από αυτόν, χωρίς σκορπιούς και φίδια, έως ότου ανοίξουνε τα σύνορα. Αυτό είναι το αίτημά μας. Όλοι οι άνθρωποι εδώ, θέλουμε να ανοίξουν τα σύνορα. Η ζωή μας εδώ είναι άσχημη. Εμείς θέλουμε να φύγουμε. Τα ανθρώπινα δικαιώματα στις άλλες χώρες πρέπει να κάνουν κάτι καλύτερο για εμάς. Δεν υπάρχει οργανισμός, είναι όλοι στρατιώτες και οι άνθρωποι θέλουν να φύγουν. Αυτό είναι».

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν ως εξής:

Για τα οχήματα με κατεύθυνση από Λάρισα προς Τρίκαλα. Άνω των 3,5 τόνων, θα μετακινούνται μέσω της Ε.Ο. Λάρισας-Καρδίτσας και στη συνέχεια Τρίκαλα. Για όλα τα οχήματα έως 3,5 τόνων, θα μετακινούνται από διασταύρωση Μάνδρας, μέσω Κοιλάδας και στη συνέχεια Τρίκαλα. Για τα οχήματα με κατεύθυνση από Τρίκαλα για Λάρισα. Άνω των 3,5 τόνων, θα ακολουθούν την Ε.Ο. Τρικάλων-Καρδίτσας και στη συνέχεια Λάρισα. Για όλα τα οχήματα έως 3,5 τόνων, θα ακολουθούν τη διασταύρωση Δαμασίου, Τύρναβος και στη συνέχεια την Ε.Ο. Λάρισας-Κοζάνης και Λάρισα. Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ