2016-06-03 10:24:14
Φωτογραφία για Τρομακτικά ατυχήματα σε αγώνες αυτοκινήτων με αίσιο τέλος
 Τρομακτικά ατυχήματα σε αγώνες αυτοκινήτων με αίσιο τέλος

Πασίγνωστες στιγμές στα κορυφαία πρωταθλήματα που δεν είχαν άσχημες συνέπειες.

Τα ατυχήματα στους αγώνες δεν είναι ούτε σπάνια ούτε, δυστυχώς, χωρίς συνέπειες. Ωστόσο τα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας των αυτοκινήτων και ο εξοπλισμός των οδηγών, ειδικά αν κριθούν με το πλήθος των αγώνων και των συμμετεχόντων σε αυτούς, έχουν μειώσει στο ελάχιστο τις αρνητικές συνέπειες μιας εξόδου από την πίστα και το δρόμο ή μιας πρόσκρουσης.

Επιλέξαμε να μην αναφερθούμε στα ατυχήματα που έχουν αφήσει πίσω τους νεκρούς, γι’ αυτό εντοπίσαμε τα πιο διάσημα από αυτά που έχουν συμβεί στα κορυφαία πρωταθλήματα αγώνων αυτοκινήτων και δεν είχαν άσχημες συνέπειες. Ή μάλλον, δεν είχαν τις συνέπειες που θα δικαιολογούσε η σφοδρότητά τους.

Περίεργα, ιδιαίτερα, σοβαρά και αστεία, αλλά πάντα εντυπωσιακά, τα ατυχήματα αυτά έχουν περάσει την ιστορία των αγώνων και αποδεικνύουν ότι όσο η προσπάθεια των κατασκευαστών και των οργανωτών για τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια εντείνεται, τόσο στη μνήμη μας θα μένουν μόνο οι εικόνες από διαλυμένα αυτοκίνητα χωρίς ανθρώπινες απώλειες.

1. 1960, Ντεϊτόνα 500

Τα αυτοκίνητα που συμμετείχαν στον αγώνα του πρωταθλήματος στη διάσημη πίστα ήταν 68, ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός της εποχής. Στην έξοδο της τέταρτης Διαβάστε περισσότερα » autocarnet.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ