2016-06-14 14:43:42
Φωτογραφία για Στο χειρουργείο ο Μπερλουσκόνι
Στο χειρουργικό τραπέζι για να υποβληθεί σε επέμβαση ανοιχτής καρδιάς βρέθηκε...

νωρίς το πρωί της Τρίτης (14.06.2016) ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Όπως είχε ανακοινωθεί, η εγχείρηση είχε διάρκεια τεσσάρων ωρών, πήγε καλά και τώρα ο άλλοτε "καβαλιέρε" θα μπει στην Εντατική για 48 ώρες.

Την εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς για την αλλαγή αορτικής βαλβίδας στον Μπερλουσκόνι, στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε του Μιλάνου όπου νοσηλεύεται από τις 7 Ιουνίου, έκανε ο δρ Οτάβιο Αλφιέρι, επικεφαλής της καρδιοχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου. Η επέμβαση ξεκίνησε στις 08:00 το πρωί (ώρα Ιταλίας) και ολοκληρώθηκε επιτυχώς τέσσερις ώρες μετά.

«Όλα πήγαν καλά», δήλωσε ο στενός του συνεργάτης του Μπερλουσκόνι Τζάνι Λέτα. Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας θα μεταφερθεί στη μονάδα εντατικής θεραπείας όπου θα μείνει δύο ημέρες και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η περίοδος της ανάρρωσής του για μερικές εβδομάδες.


Στο πλευρό του βρίσκεται η σύντροφός του Φραντσέσκα Πασκάλε, τα δυο μεγαλύτερα παιδιά του, η Μαρίνα και ο Πιερσίλβιο, και ο αδελφός του, ο Πάολο. Αλλά εκτός από την οικογένεια ήταν έξω από το νοσοκομείο και θαυμαστές του, με πανό και... φανέλες της Μίλαν!

Ο 79χρονος ηγέτης της ιταλικής κεντροδεξιάς, μεγιστάνας του Τύπου και ιδιοκτήτης της Μίλαν, μπήκε στις 7 Ιουνίου στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε με καρδιακή ανεπάρκεια και αφού είχε υποστεί οξύ καρδιακό επεισόδιο, το οποίο παραλίγο να του κοστίσει τη ζωή, σύμφωνα με τους γιατρούς.

Σε μια ανάρτησή του στο Facebook, ο Μπερλουσκόνι έγραψε χθες: "Φυσικά ανησυχώ, αλλά και έχω συγκινηθεί πάρα πολύ από τις εκδηλώσεις εκτίμησης, υποστήριξης και μεγάλης στοργής που δέχομαι από παντού, ακόμη και από πολιτικούς εχθρούς"
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ