2016-06-19 12:06:12
Φωτογραφία για Επανάσταση ΗΠΑ με ανανεώσιμη ενέργεια για Στρατό-Ναυτικό
Με στόχο τη δραματική μείωση του κόστους που θα έχει προφανείς επιπτώσεις στη στρατιωτική ισορροπία, ο Στρατός και το Ναυτικό των ΗΠΑ διεξάγουν δοκιμές ενός ολοκληρωμένου υβριδικού συστήματος ενέργειας το οποίο συνδυάζει την παραγωγή ενέργειας από φωτοβολταϊκές διατάξεις, με συσσωρευτές και με τυπική, στρατιωτικών προδιαγραφών πετρελαιογεννήτρια.

Το σύστημα, που φέρει την ονομασία Solar Power Shelter System (SPSS: σύστημα ηλιακής ενέργειας κλωβού) και κατασκευάζεται από τη δανέζικη εταιρία TecLeaf, αποσκοπεί στη μείωση του λογιστικού αποτυπώματος και ταυτόχρονα στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου.

Το SPSS, κατά τη διάρκεια της ημέρας, με τη βοήθεια των φωτοβολταϊκών διατάξεων συλλέγει ηλιακή ενέργεια και την αποθηκεύει σε συσσωρευτές. Μόλις η αποθηκευμένη ενέργεια εξαντληθεί τότε αρχίζει αυτόματα η λειτουργία της γεννήτριας ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη παροχή ενέργειας.


Κάθε μονάδα SPSS έχει σχεδιαστεί ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί στην οροφή στρατιωτικού κλωβού ή εμπορευματοκιβωτίου μεταφοράς (CONEX) με αποτέλεσμα να εκμηδενίζεται η ανάγκη επιπλέον χώρου για την εγκατάσταση της.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι τον περασμένο Απρίλιο ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές ασφάλειας, περιβαλλοντικής συμπεριφοράς και δυνατότητας μεταφοράς του SPSS από το Κέντρο Δοκιμών του Στρατού των ΗΠΑ στο Aberdeen.

Παράλληλα με τον Στρατό των ΗΠΑ, και το Ναυτικό έχει αρχίσει τη διαδικασία προμήθειας δύο μονάδων 20 ποδών του συστήματος SPSS στο πλαίσιο του προγράμματος αξιολόγησης Net Zero Containerized Living Unit (CLU).

Με βάση τον υφιστάμενο προγραμματισμό, οι δοκιμές πεδίου θα αρχίσουν τον προσεχή Ιούνιο στη βάση Lemonnier, στο Τζιμπουτί της Αφρικής όπου το Ναυτικό των ΗΠΑ έχει εγκαταστήσει 600 CLU που αποτελούνται από τυποποιημένα κατά ISO εμπορευματοκιβώτια των 40 ποδών.

Ήδη οι δύο κλάδοι μοιράζονται τα δεδομένα των δοκιμών και βρίσκονται στη διαδικασία καθορισμού των γεωγραφικών περιοχών ανά τον κόσμο όπου η εγκατάσταση του συστήματος θα προσδώσει τα μέγιστα οφέλη.

Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του SPSS είναι ότι έχει σχεδιαστεί με δυνατότητα άμεσης ενσωμάτωσης νέων τεχνολογιών στις φωτοβολταϊκές διατάξεις και τους συσσωρευτές.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ