2016-07-11 12:20:47
Φωτογραφία για ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΤΩΝ ΠΕΔΥ ΣΕ ΝΕΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ
Panagiotis G Papanikolaou‎

Ξέρουν και οι πέτρες πως το τελευταίο διάστημα έχει δοθεί "άνωθεν" εντολή στους γιατρούς των ΠΕΔΥ να μην συνταγογραφούν παραπεμπτικά μαγνητικών τομογραφιών για οποιονδήποτε λόγο, ακόμα και αν υπάρχει απόλυτη ιατρική ένδειξη. Προφανώς αυτό έχει γίνει για να μπορούν οι αρμόδιοι των ΠΕΔΥ (που διοικητικά υπάγονται στις ΥΠΕ) να ... "πουλάνε μούρη" στον ΕΟΠΥΥ και στο υπουργείο Υγείας πως κάνουν "οικονομία" (με την λογική "πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι", "ή του ύψους ή του βάθους" κλπ). 

Μάλιστα, οι διευθυντές πολλών ΠΕΔΥ του λεκανοπεδίου όταν αντιμετωπίζουν τα σχετικά παράπονα από ασθενείς με ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ τους λένε να απευθύνονται στα ... εφημερεύοντα νοσοκομεία (!) για ηλεκτρονική συνταγογράφηση ΤΑΚΤΙΚΩΝ παρακλινικών εξετάσεων - λες και είναι ΑΠΟ ΑΛΛΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ και δεν ξέρουν την κατάσταση που επικρατεί στα ΤΕΠ των νοσοκομείων την μέρα της γενικής εφημερίας.


Σήμερα όμως έπεσε στην αντίληψή μου ένα συμβάν που ξεπερνάει ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ. Προσέξτε : ασθενής με χρόνιο μόνιμο σοβαρό πρόβλημα που είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση πριν 15 χρόνια, υποβάλλει -όπως κάθε χρόνο- αίτηση στα ΚΕΠΑ για επίδομα κλπ. Το ΚΕΠΑ με ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΓΓΡΑΦΟ απαιτεί νέο παρακλινικό έλεγχο με Μαγνητική Τομογραφία εγκεφάλου και ΑΜΣΣ προκειμένου να εξετάσει την αίτησή του. ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΤΟΥ ΠΕΔΥ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ (!) ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΖΗΤΑ ΤΟ ΚΕΠΑ (!!) και "συστήνουν" στον ασθενή να επισκεφθεί ... δημόσιο νοσοκομείο (!!!) μόνο και μόνο γι αυτόν τον λόγο ... Μιλώ για τον ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ του ΠΕΔΥ (ενός από τα μεγαλύτερα ΠΕΔΥ της Αθήνας).

Είμαι περίεργος τι λέει για όλα αυτά η "όλα πάνε καλά" πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ