2016-07-15 01:33:20
Φωτογραφία για ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΕΝΟΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ
Γεώργιος Βήχας

Πρίν από λίγες ημέρες μου τηλεφώνησε ασθενής του ιατρείου (ΜΚΙΕ) και ζήτησε τη βοήθεια μας προκειμένου να κάνει μια μαγνητική τομογραφία ( πάγκρεας ). Στον Ευαγγελισμό που την εξέτασαν και της συνέστησαν τη συγκεκριμένη εξέταση, της είπαν πώς πρέπει να την πληρώσει επειδή είναι ανασφάλιστη. Της είπα να πει στο γιατρό να της δώσει ηλεκτρονικό παραπεμπτικό γιατί σύμφωνα με τον τελευταίο νόμο το δικαιούται. Μετά από μεγάλη ταλαιπωρία επιτέλους σήμερα "πείστηκε" ο γιατρός και της έδωσε το παραπεμπτικό, αλλά όπως μου είπε η ασθενής στο τηλέφωνο πρίν από λίγο, σε απόγνωση σχεδόν κλαίγοντας, επειδή είναι ανασφάλιστη θα αργήσει το ραντεβού της. Της πρότεινα μιας και ήταν στο νοσοκομείο να πάει στο μαγνητικό και να κλείσει επί τόπου ραντεβού. 

Πράγματι πήγε και η απάντηση που πήρε: " τηλεφωνήστε μας τέλος Αυγούστου για να σας κλείσουμε για τον Σεπτέμβριο" 

Μετά δηλαδή απο 1,5 μήνα και βλέπουμε. 

1,5-2 μήνες για την εξέταση και ένας Θεός ξέρει πόση αναμονή μετά για το χειρουργείο.

Εάν ήταν ασφαλισμένη θα μπορούσε να κάνει τη μαγνητική τομογραφία σε οποιοδήποτε διαγνωστικό κέντρο συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ και δεν θα χρειαζόταν να περιμένει 1,5-2 μήνες. 

Με λίγα λόγια η ταλαιπωρία των ανασφάλιστων ασθενών συνεχίζεται, οι επιπτώσεις στην υγεία τους συνεχίζονται και θα συνεχίζονται όλα αυτά όσο δεν δίνεται ουσιαστική πρόσβαση στο σύστημα υγείας.

* η αναμονή που αναφέρω ισχύει για όλους, ασφαλισμένους και ανασφάλιστους.

 

** τα στοιχεία της ασθενούς πρός επιβεβαίωση αυτών που αναφέρω είναι στη διάθεση οποιουδήποτε από το υπουργείο υγείας.

*** τα χρέη των ανασφάλιστων ασθενών από νοσηλείες των προηγούμενων ετών που έχουν μεταφερθεί στην εφορία θα τα διαγράψετε;; Έχετε τη πολιτική βούληση Γι αυτό; Τι σας εμποδίζει 1,5 χρόνο τώρα και δεν το κάνετε;;
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ