2016-07-21 21:40:14
Φωτογραφία για Σε πανεπιστήμια του ψευδοκράτους που παρουσιάζονται ως Κυπριακά, φοιτήτριες γίνονται πόρνες
Ένα άρθρο που δημοσιεύεται σε ιστοσελίδα της Ζιμπάμπουε κι άρχισε ήδη να κάνει το γύρο και άλλων ξένων ιστοσελίδων αποκαλύπτει τους λόγους που –σύμφωνα με νεαρή φοιτήτρια- οι γονείς δεν πρέπει να στέλνουν τα παιδιά τους για σπουδές σε πανεπιστήμια των κατεχομένων – «Εκπορνεύονται και κινδυνεύουν με AIDS» – Δυστυχώς όμως δεν αναφέρει πουθενά ότι πρόκειται για πανεπιστήμια του ψευδοκράτους, τα οποία παρουσιάζει ως Κυπριακά.

Πρόκειται για τη μαρτυρία φοιτήτριας που φοιτά στο παράνομο πανεπιστήμιο «Εγγύς Ανατολής». Ωστόσο, σε κανένα σημείο του άρθρου της δεν αναφέρεται ότι τα όσα εξιστορεί λαμβάνουν χώρα σε παράνομα πανεπιστήμια των κατεχομένων τα οποία η νεαρή στο άρθρο της αναφέρει ως Πανεπιστήμια της Κύπρου.

«Είμαι ένα νεαρό κορίτσι, στο πρώτο εξάμηνο των σπουδών μου στο Πανεπιστήμιο Εγγύς Ανατολή. Ξεκίνησα τη φοίτηση μου το Φεβρουάριο του 2016. Τα όσα πρόκειται να σας αναφέρω πιο κάτω είναι 100% αληθινά. Νεαρά κορίτσια από τη Ζιμπάμπουε γίνονται πόρνες στην Κύπρο. Βγαίνουν ραντεβού με άντρες από την Γκάνα, τη Νιγηρία και την Τουρκία για να κερδίσουν χρήματα. Και καταλήγουν σε σεξουαλικές πράξεις χωρίς προστασία μάλιστα, έναντι αμοιβής. Αυτό είναι αλήθεια και το ορκίζομαι», αναφέρει η νεαρή κοπέλα που προτρέπει τους γονείς να μην στείλουν τα παιδιά τους για σπουδές σε πανεπιστήμια της Κύπρου –κατά την έκφραση της- χωρίς την παραμικρή αναφορά ότι πρόκειται για παράνομα πανεπιστήμια του ψευδοκράτους.

Στη συνέχεια παραθέτει κάποια στοιχεία για την ανεργία στην Κύπρο για να ενισχύσει την άποψη της ότι τα όσα λέγονται για ευκαιρίες εργοδότησης στην Κύπρο δεν ευσταθούν.

Συνεχίζοντας το άρθρο της η νεαρή φοιτήτρια, αναφέρει ότι ατζέντες στη Ζιμπάμπουε λένε ψέματα στους γονείς με στόχο να στείλουν τα παιδιά τους για σπουδές στην Κύπρο, ώστε να κερδίσουν προμήθεια που ανέρχεται σε περίπου 80 δολάρια Αμερικής για κάθε φοιτητή.

Η νεαρή σημειώνει ότι πολλές νεαρές καταλήγουν με σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, μέχρι και AIDS και παραθέτει στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία μόνο το Μάρτιο του 2016 26 κορίτσια από τη Ζιμπάμπουε απελάθηκαν λόγω του AIDS. «Περίπου 13 κορίτσια απελάθηκαν από το Πανεπιστήμιο της Λεύκας και δύο από το Πανεπιστήμιο Εγγύς Ανατολής», αναφέρει η φοιτήτρια.

Το άκρως ανησυχητικό ωστόσο, είναι πως τέτοιου είδους ειδήσεις κάνουν το γύρο του διαδικτύου χωρίς να διαχωρίζεται το γεγονός ότι αφορούν το ψευδοκράτος. Όπως στην προκειμένη περίπτωση που τα πανεπιστήμια της Λεύκας και της Εγγύς Ανατολής, παρουσιάζονται ως «Κυπριακά Πανεπιστήμια», με τις όποιες αρνητικές συνέπειες για τα πανεπιστήμια μας.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΛΕ ΤΑΛΕΚ ΓΙΑ... ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΛΕ ΤΑΛΕΚ ΓΙΑ... ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ