2016-08-02 00:44:13
Φωτογραφία για «Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΕΒΑΣΕ ΠΟΛΥ ΨΗΛΑ ΤΟΝ ΠΗΧΗ»
Κουβάλησε γερό φορτίο στις πλάτες της πέρσι για να έρθει το νταμπλ στην πρώτη χρονιά του γυναικείου τμήματος μπάσκετ του Ολυμπιακού. Η Ολγα Χατζηνικολάου και φέτος θα είναι η βασική πόιντ γκαρντ της Ελένης Καπογιάννη, σε μία σεζόν όμως που ο Θρύλος έχει ως σκοπό εκτός από τα εγχώρια, να πραγματοποιήσει και την υπέρβαση στην Ευρώπη και το Eurocup.

Η γκαρντ του Ολυμπιακού «ανακρίθηκε» από τον «Γαύρο», αφού της ζητήθηκε να αναλύσει το πλάνο των ερυθρόλευκων που έχουν θορυβήσει όλη την Ευρώπη με τις μεταγραφές τους. Η Χατζηνικολάου παραμέρισε για λίγο την παραλία (βρίσκεται σε νησί των Κυκλάδων και την επόμενη εβδομάδα επιστρέφει στα παρκέ για να είναι έτοιμη στις 17 Αυγούστου που ξεκινάει η προετοιμασία) και μίλησε σε μία άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

Ενα γεμάτο καλοκαίρι με αναπάντεχα πολλές μεταγραφικές «βόμβες» από τον Ολυμπιακό. Πώς το αντιλήφθηκες όλο αυτό;

Σίγουρα δεν περίμενα ότι θα γίνουν τέτοιες κινήσεις. Σίγουρα ακούγονταν διάφορα πράγματα, αλλά από το να γίνουν είχε απόσταση, ωστόσο έπεφτε η μία βόμβα μετά την άλλη. Εμείς από τα σάιτ τα μαθαίναμε και είδαμε και τη θετική ανταπόκριση που υπήρξε από τα σάιτ της FIBA και με χαροποιεί πάρα πολύ αυτό. Οι παίκτριες που πήραμε είναι πολύ αξιόλογες και θεωρώ ότι πάμε για κάτι πολύ καλό.

Και τώρα συμπαίκτριές σου θα είναι η Κάιζερ και η Λάρκινς. Η γνώμη σου;

Κοίταξε... Επειδή και εμένα είναι η θέση μου τέτοια, τρελαίνομαι να έχω καλές ψηλές. Εμένα με χαροποιεί, βλέποντάς το και πιο μπασκετικά, να είσαι πλέι μέικερ και να έχεις κάτι… νταμάρια και να κόβουν και να πιάνουν έτσι άνετα τις πάσες σου και να τελειώνουν φάσεις, είναι κάτι που με κάνει να ανυπομονώ για φέτος. Θέλω πώς και πώς να δουλέψω μαζί τους. Και η Μπαρτόνοβα, όμως, και η Γιοβάνοβιτς είναι πολύ αξιόλογες παίκτριες, έχω παίξει με τις εθνικές ομάδες ως αντίπαλός τους, αλλά το ότι οι Λάρκινς και Κάιζερ ήταν συμπαίκτριες στο WNBA σημαίνει ότι συνεργάζονται πάρα πολύ καλά και έρχονται πακέτο σε μας, κάτι που είναι από μόνο του καλό.

Οταν υπέγραψες πέρσι στον Ολυμπιακό, περίμενες αυτό που συμβαίνει τώρα; Αυτόν τον χαμό των μεταγραφών και τον πήχη που είναι στα ύψη;

Η αλήθεια είναι ότι δεν το περίμενα. Σίγουρα μέσα στη χρονιά όταν έβλεπα πόσο επαγγελματικά και οργανωμένα είναι τα πράγματα στον Ολυμπιακό, θεωρούσα ότι κάποια στιγμή θα πάει να κάνει το… μπαμ. Δεν το περίμενα τόσο νωρίς. Δηλαδή τη δεύτερη χρονιά του τμήματος ουσιαστικά να πηγαίνει για να «χτυπήσει» έναν ευρωπαϊκό τίτλο, δεν νομίζω να έχει συμβεί ξανά. Δεν θυμάμαι άλλη ευρωπαϊκή γυναικεία ομάδα να βάζει τόσο ψηλά τον πήχη. Διαβάζαμε μαθαίναμε το ένα μετά το άλλο. Και έλεγα τι γίνεται; «Εχει κολλήσει το… σύστημα;». Με χαροποίησε πολύ.

Και το καλό είναι ότι έμεινε και ο κορμός από πέρσι. Συν τις προσθήκες Είναι σημαντικό αυτό που λες. Γιατί γενικά σαν ομάδα είμαστε δεμένες και μέσα, και έξω. Αυτό θα βοηθήσει και στο κλίμα μας. Οι καινούριες που έρχονται, γιατί η Στέλλα (σ.σ. Καλτσίδου) και η Εβίνα (σ.σ. Μάλτση) με τις περισσότερες γνωρίζονται, θα είναι εύκολο να προσαρμοστούν. Είναι σημαντική η εμπειρία που έχουν και το ότι είναι καλά παιδιά. Αλήθεια και δεν υπερβάλλω, ανυπομονώ πάρα πολύ να ξεκινήσουμε και θεωρώ πως ο περσινός κορμός μαζί με όλες αυτές τις μεταγραφές είναι για μεγάλα πράγματα. Θα παίξουμε πάνω απ’ όλα όμορφο μπάσκετ.

Πόσο δύσκολη είναι η θέση της Καπογιάννη τώρα; Τεράστιο το βάρος με τέτοιο ρόστερ, έτσι;

Δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση της. Καθόλου. Πραγματικά. Αλλά και να σου πω κάτι; Εγώ πραγματικά την εμπιστεύομαι πάρα πολύ και την εκτιμώ απεριόριστα ως προπονήτρια και επειδή είμαι ένας άνθρωπος που λειτουργεί με κίνητρα, η κόουτς έπεσε γρήγορα στα… βαθιά. Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε κατανοητικοί γύρω της επειδή ξαφνικά παίρνει μία ομάδα με αστέρια και από διαφορετικά πρωταθλήματα με εμπειρίες και πρέπει να την κάνει ομάδα. Είναι, όμως, πολύ ικανή και είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρει. Το έχει γενικά.

Ναι, είναι… αντράκι!

Είναι, είναι. Εγώ δεν τη φοβάμαι. Είμαι σίγουρη πως θα τα καταφέρει.

Πέρσι ο Ολυμπιακός πήγε για το νταμπλ. Τώρα το θεωρεί ως δεδομένο και ψάχνει την υπέρβαση και την κατάκτηση του Eurocup. Πόσο βάρος υπάρχει που ο πήχης εκτοξεύθηκε τόσο απότομα;

Βασικά το μόνο βάρος πιστεύω είναι η ομάδα. Δηλαδή ο Ολυμπιακός. Φοράς αυτή τη φανέλα και είναι άλλο να παίζεις στην Ευρώπη με τον Ολυμπιακό.

Ναι, έχει και άλλες απαιτήσεις ο κόσμος…

Ακριβώς. Θυμάμαι όταν ήμουν στον Αθηναϊκό, που είχαμε πάρει το Eurocup, δεν είχαμε να διαχειριστούμε το άγχος του κόσμου. Είχαμε μόνο της ομάδας, που αυτό διαχειρίζεται και πιο εύκολα. Τώρα που παίζεις για έναν τεράστιο σύλλογο, που υπάρχει κόσμος από πίσω, είναι ένα άγχος που πρέπει να μάθουμε να το διαχειριζόμαστε. Για μένα, όμως, είναι πολύ σημαντικό, ότι εντάξει, διαθέτουμε εμπειρία στο ρόστερ μας και με τη βοήθεια η μία στην άλλη, θεωρώ πως θα τα καταφέρουμε. Είναι όμως βάρος, ρε παιδί μου. Εδώ είχαμε το άγχος για το νταμπλ, που πηγαίναμε και… τρένο. Αρα φαντάζομαι πως μαζί με την Ευρώπη θα είναι και πιο δύσκολο.

Και στην Ελλάδα τώρα το ταβάνι ποιο είναι; Αν πέρσι δηλαδή το πήρατε αήττητες, με τις προσθήκες, τη χημεία που έχετε με έναν χρόνο μαζί, τι θα γίνει φέτος; Γιατί όπως βλέπουμε υπάρχει… άπνοια στις άλλες ομάδες στο μεταγραφικό κομμάτι.

Αυτό είναι και το χειρότερο για μας να ξέρεις. Επειδή καλώς ή κακώς, ο δεύτερος με τον πρώτο αναμένεται να έχουν τεράστια απόκλιση στην Α1 και για μας είναι άσχημο γιατί θα θέλαμε να έχουμε δυνατά παιχνίδια ώστε να προετοιμαστούμε για την Ευρώπη. Είναι δύσκολο για μία ομάδα να γυρίσει τον διακόπτη και από ένα πολύ εύκολο παιχνίδι στην Ελλάδα να μπει στη ψυχολογία ενός ντέρμπι στην Ευρώπη. Ευτυχώς, όμως, θα έχουμε 15 ετοιμοπόλεμες παίκτριες και οι προπονήσεις θα είναι τόσο δυνατές, που θα προτιμάμε να κάνουμε προπόνηση από το να παίζουμε στην Ελλάδα. Και θα μας βοηθήσει ο ανταγωνισμός μεταξύ μας.

Ποια η άποψή σου για τον όμιλο του Ολυμπιακού;

Ο όμιλος θεωρήθηκε βατός. Αλλά ο κόσμος δεν ξέρει και πολύ από γυναικείο μπάσκετ. Είναι ένας δύσκολος όμιλος που όλες οι ομάδες έχουν πιθανότητες πρόκρισης. Είμαστε τρεις ομάδες που θα παλέψουν για τις δύο θέσεις που οδηγούν στην επόμενη φάση. Και θα είναι δύσκολο. Κλειδί είναι το πρώτο παιχνίδι εντός έδρας και για την ψυχολογία μας και να δείξουμε στους άλλους τι έχουμε να κάνουμε. Αμα προχωρήσουμε από αυτόν τον όμιλο, θεωρώ ότι έχουμε βάσιμες ελπίδες για κάτι καλό. Οι αντίπαλοί μας διαθέτουν ρόστερ έμπειρα, με παίκτριες που έχουν παίξει ευρωπαϊκά ματς, εμείς όμως θα κάνουμε ό,τι μπορούμε.

Και για τέλος θα ήθελα το μήνυμά σου στον κόσμο.

Θα ήθελα πολύ να είναι δίπλα μας φέτος, γιατί τον έχουμε περισσότερο ανάγκη στα ευρωπαϊκά ματς από ότι πέρσι. Και με άλλο πάθος αγωνίζεσαι όταν βλέπεις ότι είναι κοντά μας. Θα μας δώσουν μεγάλη ώθηση και για τα ευρωπαϊκά δεδομένα του γυναικείου μπάσκετ, θα είναι μεγάλη πρόκληση σε αυτούς που έρχονται εδώ. Γιατί αυτό που θα ζήσουν από τους οπαδούς του Ολυμπιακού, απλά δεν υπάρχει στην Ευρώπη. Θα παίξει μεγάλο ρόλο η στήριξή τους. Αυτή η τρέλα δεν υπάρχει πουθενά αλλού.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ