2016-10-05 23:00:35
Φωτογραφία για Ζόρια για μια θέση στην Ευρώπη
Πολλές είναι οι αλλαγές που αναμένεται να γίνουν στο Champions League και το Europa League της σεζόν 2018-2019, με τις ομάδες της χώρας μας να… ζορίζονται αρκετά πλέον να βρουν μια θέση στους ομίλους του Champions. Εφόσον οι ομάδες δεν καταφέρουν να συγκεντρώσουν αρκετούς βαθμούς στα ευρωπαϊκά τους παιχνίδια, θα δυσκολέψει η συμμετοχή στο Champions League. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα βρίσκεται στην 15η θέση της κατάταξης και έχει την ευκαιρία να ανέβει στην 14η αφού εκεί βρίσκεται η Κροατία η οποία φέτος έχει μια και μοναδική εκπρόσωπο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (Ντιναμό Ζάγκρεμπ).

Εφόσον η Ελλάδα παραμείνει στην 15η θέση, τη σεζόν 2018 – 19 ο πρωταθλητής της χώρας μας θα πρέπει να ξεκινήσει από τον 3ο προκριματικό γύρο, ενώ σε περίπτωση που περάσουμε τους Κροάτες, το ταξίδι για τους ομίλους του Champions League θα αρχίσει από τον 2ο προκριματικό. Όσο για τον δευτεραθλητή, σύμφωνα με την εφημερίδα Goal υπάρχουν δύο σενάρια
. Μπορεί η Ελλάδα να μην έχει δεύτερη ομάδα. Αυτό γιατί στα προκριματικά των μη πρωταθλητών θα συμμετάσχουν οι 3οι από τις χώρες 5-6 της κατάταξης και οι 2οι από τις θέσεις 8-12. Με το δεύτερο σενάριο η Ελλάδα βρίσκεται στο παιχνίδι. Συγκεκριμένα, στο 1ο προκριματικό θα μπουν οι 2οι από τις χώρες που βρίσκονται στο 10-15 της κατάταξης και στον 2ο προκριματικό οι 3 νικητές θα ενωθούν με τους τρίτους των θέσεων 5-6 και τους δεύτερους των θέσεων 7-9. Για την ιστορία να πούμε ότι οι ομάδες από την 1η έως την 10η θέση της κατάταξης θα έχουν απευθείας εκπρόσωπο στους ομίλους, με τις θέσεις 1-4 να δίνουν τέσσερα εισιτήρια, οι 5-6 από δύο και οι 7-10 θα έχουν τον πρωταθλητή στους ομίλους.
athlitikotetradio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ