2016-10-07 23:00:11
Φωτογραφία για Μπλεγμένος σε νέο σκάνδαλο ο Ινφαντίνο
Τελειωμό δεν φαίνεται να έχουν οι δικαστικές περιπέτειες για τους επικεφαλής του Ευρωπαϊκού και Παγκοσμίου ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια. Μετά τους Χαβελάνζε, Πλατινί και Μπλάτερ και ο Τζιάνι Ινφαντίνο είναι πιθανό να αντιμετωπίσει την επιτροπή ηθικής της FIFA. Αν μάλιστα αυτό συμβεί θα είναι η δεύτερη φορά στην θητεία του στον προεδρικό θώκο της Παγκόσμιας ομοσπονδίας, καθώς τον περασμένο Απρίλιο, το όνομά του είχε εμπλακεί και στο σκάνδαλο «Panama Papers». Αυτή τη φορά η υπόθεση αφορά (σύμφωνα με το ESPN) ένα δάνειο του στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Σλοβενίας, όταν κατείχε τον προηγούμενο του αξίωμα, δηλαδή ως γενικό γραμματέας της UEFA.

Πηγή που πρόσκειται στην ανεξάρτητη επιτροπή ηθικής, είπε στο αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο ότι είναι πιθανό προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας να συνεδριάσει ώστε να αποφασίσει αν θα ξεκινήσει διενέργεια προκαταρκτικών ερευνών για την εν λόγω υπόθεση
. Μάλιστα η απόφαση αναμένεται από την επόμενη Παρασκευή. Η υπόθεση βγήκε για πρώτη φορά στην δημοσιότητα από ένα νορβηγικό ποδοσφαιρικό περιοδικό και από μια δανέζικη εφημερίδα. Αμφότερες έκαναν λόγο για δάνειο ύψους 4 εκατομμυρίων λιρών Αγγλίας, το οποίο δόθηκε από την FIFA στην ομοσπονδία της Σλοβενίας το καλοκαίρι του 2015. Σύμφωνα πάντοτε με τα δύο αυτά δημοσιεύματα, τα 3,6 εκατομμύρια από αυτά, δόθηκαν για να αγοραστούν μετοχές στην σλοβένικη εταιρεία στοιχηματισμού  Sportna Loterija, γεγονός το οποίο παραβαίνει τον κώδικα ηθικής της Παγκόσμιας ομοσπονδίας.
athlitikotetradio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ