2016-11-08 13:36:11
Φωτογραφία για Ένα FIAT 500 με mise en plis
Κάποιοι για να ξεχωρίσουν δεν διστάζουν να κάνουν τις πιο κουφές κουπ. Και στην περίπτωση που η επικαιρότητα του αυτοκινήτου ασχοληθεί με τις τρίχες θα μπορούσαμε να ποντάρουμε σε αυτό: Ένα FIAT 500 με καλλιτεχνική, λέμε τώρα- αντίληψη της οντότητάς του που έχει καταχωριστεί στο Βιβλίο των Ρεκόρ Guinness ως το πιο μαλλιαρό αυτοκίνητο του κόσμου.

Προφανώς και αυτοκινητικά δεν αξίζει τίποτα. Κάποιοι, πολλοί ίσως, θα πουν πως και καλλιτεχνικά πρόκειται για μια μπούρδα, αλλά κατά πώς φαίνεται σου εξασφαλίζει μια μόνιμη εγγραφή για την υστεροφημία σου. Και δεν το έκανε όποια κι όποια. Η στιλίστρια Maria Lucia Mugno για να το πετύχει κάλυψε αυτό το 500 του 1975 με 100 kg μαλλιά!

Χρειάστηκαν 20 ημέρες για να τοποθετηθεί όλη αυτή η τρίχα πάνω και μέσα στο 500, που σημειωτέον να πούμε πως πρόκειται για φυσικό μαλλί, εισαγωγής από την Ινδία. Και υπολογίζεται η επένδυση για τέτοιου βάρους φυσική τρίχα μαζί με την επεξεργασία της το κόστος είναι 85.000 ευρώ. Διότι το μαλλί δεν τοποθετήθηκε όπως ήρθε. Απολυμάνθηκε, πλύθηκε, αποχρωματίστηκε και στη συνέχεια βάφτηκε μέσω μιας βιομηχανικής διαδικασίας, χτενίστηκε και τοποθετήθηκε στις εσωτερικές και εξωτερικές επιφάνειες του FIAT 500, ακόμα και στο τιμόνι.


Για όσους σκέφτονται ότι το αυτοκίνητο είναι άσχημο –που είναι!- ή ότι θα πιάσει ψείρες, να ξέρουν ότι έχει κερδίσει δύο φορές τον επίζηλο τίτλο του πιο μαλλιαρού αυτοκινήτου στον κόσμο: Το 2010 και το 2014, χάρη στην προσθήκη ενός καπέλου ομοίως φτιαγμένου από φυσική τρίχα που τοποθετήθηκε στην κουκούλα του αυτοκινήτου.

Δεν γνωρίζουμε ούτε τη χρησιμότητα ούτε αν ο τίτλος αυτός περιποιεί τιμή στον εμπνευστή και δημιουργό του, εμείς πάντως… καραφλιάσαμε.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ