2012-05-19 01:51:05
Φωτογραφία για Οι Τελικοί των ανατροπών!
Το www.AngryBETS.gr επιχειρεί ένα ταξίδι στο παρελθόν και θυμάται τους 2 πιο δραματικούς τελικούς στην ιστορία του Champions League.

Κοινός παρονομαστής και των 2 αυτών τελικών είναι ότι πρωταγωνιστές ήταν 2 αγγλικές ομάδες: την πρώτη φορά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη δεύτερη η Λίβερπουλ. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ VS Μπάγερν Μονάχου

Ο τελικός αυτός διεξήχθη στις 26 Μαϊου του 1999, στο στάδιο Κάμπ Νου της Βαρκελώνης.

Το σκορ άνοιξε μόλις στο 6ο λεπτό ο Μάριο Μπάσλερ για τους Γερμανούς. Το υπόλοιπο παιχνίδι κύλησε μεταξύ νύστας και ύπνου, με τους παίχτες της Μάντσεστερ να είναι άτολμοι, ενώ οι Βαυαροί, είχαν 2 δοκάρια.

Κάπου λίγο πριν το 90ο λεπτό οι 2 προπονητές έκαναν τις τελευταίες τους αλλαγές.

Ο Χίτσβελντ της Μπάγερν έβγαζε τον Λόταρ Ματέους, του οποίου ο τελικός ήταν το τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του, για να τον αποθεώσει ο κόσμος, ενώ ο Φέργκισον πέρασε τους 2 επιθετικούς που είχε στον πάγκο, τον Σόλτσκερ και τον Σέριγχαμ.


Ο αγώνας έμπαινε στις καθυστερήσεις και δε φαινόταν ότι κάτι μπορεί να αλλάξει.

Κι όμως Στο 91ο λεπτό μετά από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα έφτασε στα πόδια του Σέριγχαμ, ο οποίος την έστειλε στα δίχτυα, κάνοντας το 1-1.

Οι Γερμανοί δεν πίστευαν αυτό που ζούσαν, αλλά όπως λέει και ο Μέρφυ, το κακό πάντα φέρνει το χειρότερο.

Η Γιουνάιτεντ κερδίζει κι άλλο κόρνερ, δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του έξτρα χρόνου.

Ο Μπέκαμ εκτελεί, η μπάλα φτάνει στον Σόλτσκερ και αυτός γράφει το 2-1, στέλνοντας την ομάδα του στην κορυφή της Ευρώπης και τους Γερμανούς σε ψυχιατρικά ιδρύματα!

Μίλαν VS Λίβερπουλ

Στις 25 Μαϊου του 2005, η Μίλαν συνάντησε τη Λίβερπουλ στο στάδιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης.

Οι Ιταλοί μπήκαν πολύ δυνατά στον αγώνα και κατάφεραν να προηγούνται στο ημίχρονο με σκορ 3-0(!), χάρη σε 1 γκολ του Μαλντίνι και 2 γκολ του Κρέσπο.

Το 2ο ημίχρονο φάνταζε τυπική διαδικασία…

Η Λίβερπουλ, όμως, κράταγε το καλύτερο για το τέλος!

Με τέρματα των Τζέραρντ, Σμίτσερ και Αλόνσο έφερε το παιχνίδι στα ίσα!

Στην παράταση ο Σεβτσένκο χάνει μοναδική ευκαιρία να στείλει το τρόπαιο στο Μιλάνο, αφού η κεφαλιά του εξουδετερώνεται εντυπωσιακά από τον Ντούντεκ.

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι.

Εκεί, οι παίχτες της Λίβερπουλ αποδείχθηκαν πιο ψύχραιμοι και, μετά το χαμένο πέναλτι του μοιραίου Σεβτσένκο, πανηγύρισαν την επιστροφή της “ομάδας του μεγάλου λιμανιού” στην κορυφή της Ευρώπης!

Η κατάκτηση αυτή ονομάστηκε “Το θαύμα της Κωνσταντινούπολης”.

angrybets.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ