2016-12-10 01:22:26
Φωτογραφία για Στον Ηλία Μόσιαλο “ποντάρει” η κινεζική κυβέρνηση
Ιοκάστη Αλειφεροπούλου -  Virus

Σύμβουλος της κινεζικής κυβέρνησης σε ζητήματα προγραμματισμού, έρευνας κι ανάπτυξης στον τομέα της υγείας αναλαμβάνει ο Καθηγητής Πολιτικής της Υγείας, Δ/ντής του Κέντρου Οικονομικών της Υγείας του LSE και πρώην Υπουργός Επικρατείας, Ηλίας Μόσιαλος.

Παρουσία των υπουργών Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας και της Κίνας, ο Καθηγητής υπέγραψε συμφωνία για την ίδρυση ερευνητικού κέντρου με αυτό το αντικείμενο. Με παραρτήματα σε Λονδίνο και Πεκίνο, το Ερευνητικό Κέντρο αποτελεί μία συνεργασία του LSE και του Peking Union Medical College (PUMC), δηλαδή της ιατρικής σχολής του καλύτερου κινέζικου πανεπιστημίου – Tsinghua.

“Τo PUMC φιλοξενεί την China Biobank, που είναι η μεγαλύτερη του κόσμου με δείγματα από 5 εκατομμύρια Κινέζους, όταν η αντίστοιχη βρετανική έχει μόλις 500.000 δείγματα. Από τη συνεργασία των δύο πλευρών θα εγκαινιαστεί εντός του 2017 η μεγαλύτερη προοπτική μελέτη στον κόσμο με συμμετοχή 4 εκατομμυρίων Κινέζων και σύνδεση των αποτελεσμάτων της με τα δεδομένα της Biobank” αναφέρει ο κος Μόσιαλος, εξηγώντας ότι θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη μελέτη στον κόσμο.


Η συνεργασία των δύο σχολών θα εστιάσει σε αρκετές νόσους, αλλά με ιδιαίτερη έμφαση στα καρδιαγγειακά, τον καρκίνο, το διαβήτη, τη νεφρική ανεπάρκεια και την ψυχική υγεία.

Το ερευνητικό κέντρο θα στηριχθεί τόσο από την Κίνα όσο και από τη Βρετανία, με σκοπό να συμβουλεύει την κινεζική κυβέρνηση σε θέματα προγραμματισμού, έρευνας και ανάπτυξης στον τομέα της υγείας
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ