2016-12-10 09:56:08
Φωτογραφία για Ο Γάλλος Πρόεδρος παρακάθεται σε συνομιλίες με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στο Προεδρικό
Έφθασε στις εφτά απόψε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο και αυτή τη στιγμή παρακάθεται σε συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, τις οποίες θα απασχολήσουν, μεταξύ άλλων, οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

Τον κ. Ολάντ υποδέχθηκε κατά την άφιξή του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Στη συνέχεια έγινε ανάκρουση των εθνικών ύμνων των δυο χωρών και στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές. Ο Γάλλος Πρόεδρος κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στο προαύλιο του Προεδρικού και στη συνέχεια οι δυο Πρόεδροι σύστησαν ο ένας στον άλλο τα μέλη των αντιπροσωπειών τους.

Ακολούθως κατευθύνθηκαν στα σκαλιά του Προεδρικού Μεγάρου όπου στρώθηκε κόκκινο χαλί, και έκαναν χειραψία πριν εισέλθουν στο κτίριο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης που έχει ανακοινωθεί από την Προεδρία της Δημοκρατίας, οι δυο Πρόεδροι παρακάθονται αυτή τη στιγμή σε κατ' ιδίαν συνάντηση. Στη συνέχεια θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Ακολούθως οι δύο Πρόεδροι και τα μέλη των αντιπροσωπειών τους θα παρακαθίσουν σε δείπνο εργασίας.

Ο Πρόεδρος Ολάντ θα αναχωρήσει από την Κύπρο απόψε το βράδυ.

Ενωρίτερα ο Γάλλος Πρόεδρος είχε επισκεφθεί το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle, που πλέει στη Μεσόγειο, επιχειρώντας κατά του Ισλαμικού Κράτους.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ