2016-12-12 18:18:05
Φωτογραφία για Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης
Ανακοινώθηκε στην ιστοσελίδα της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης (www.tsso.gr) το πρόγραμμα συναυλιών για την περίοδο Ιανουάριος-Ιούνιος 2017. Η προπώληση των εισιτηρίων για τις εκδηλώσεις αυτές θα ξεκινήσει από την Παρασκευή16/12 και από το εκδοτήριο της Κ.Ο.Θ., Λ. Νίκης

Το νέο πρόγραμμα της ορχήστρας είναι ιδιαίτερα πλούσιο και άκρως ενδιαφέρον, με κάποιες χαρακτηριστικές στιγμές τις εξής:

- Μία ιστορική συναυλία της Κ.Ο.Θ. στο Μόναχο με μία εκδήλωση-μνήμης για τα θύματα των Εβραίων Θεσσαλονικέων του Ολοκαυτώματος (10/3), που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Γενικού Προξενείου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, ενώ γίνεται σε συνεργασία με την Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης και την Ένωση Ελληνικών Συλλόγων Μονάχου, Κοινωνικό και Πολιτιστικό Κέντρο e.V

- Δύο συναυλίες στο πλαίσιο του Κύκλου Μπετόβεν (13/1, 24/2), με μαέστρους τους Paul Chiang και Βασίλη Χριστόπουλο και σολίστες τον Σίμο Παπάνα (βιολί) και Βασίλη Βαρβαρέσο (πιάνο)


- Τρεις σπουδαίες συμφωνίες του Μάλερ, την Τέταρτη στις 10/2 με τον Marcus Bosch στο πόντιουμ και σοπράνο την Michaela Maria Mayer, την Δεύτερη στις 10/4, με τον Γεώργιο Βράνο μαέστρο και σπουδαίους λυρικούς τραγουδιστές, καθώς και 2 χορωδίες, την Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης και την Πρώτη Συμφωνία στις 12/5, με μαέστρο τον Yoav Talmi, σε μία βραδιά που θα ακούσουμε και μία δική του σύνθεση.

- Δύο διαγωνισμούς καλλιτεχνών: τον διεθνή διαγωνισμό πιάνου Γιώργος Θυμής (τελικός 20/1) και τον πανελλήνιο διαγωνισμό νέων καλλιτεχνών, που φέτος αφορά στο βιολί (τελικός 2/6)

- Ένα διήμερο με την κορυφαία Ιταλίδα μέτζο Ρομίνα Μπάσο (31/3, 1/4)

- Παραστάσεις για σχολεία (31/1-3/2, 15-17/3, 20-22/3) αλλά και απογευματινές (στις19/3) για οικογένειες με το μουσικό παραμύθι 'Πέτρος και Λύκος'

- Διπλή συναυλία στη Ροτόντα (9/6)

- Αποκριάτικη συναυλία (17/2) με τον Μύρωνα Μιχαηλίδη στη διεύθυνση ορχήστρας και τον Θεόδωρο Κερκέζο στο σαξόφωνο

- Δεκαεπτά Κυριακάτικα Πρωινά, τα έσοδα πολλών εκ των οποίων θα δοθούν σε ιδρύματα όπως: Το Χαμόγελο του Παιδιού - The Smile of the Child, ΕΛΕΠΑΠ, Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιάρι, Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, Ορφανοτροφείο Θηλέων Θεσσαλονίκης "Η Μέλισσα", Θεραπευτήριο Δυσίατων Νόσων Άγιος Παντελεήμονας, Ξενώνας Κακοποιημένων Γυναικών 'Το Σπίτι της Μαρίας'

και ακόμη σύγχρονα έργα, πρεμιέρες, δυνατές συμπράξεις με σπουδαίους μαέστρους, σολίστ και χορωδίες και πολλά ακόμη μουσικά διαμάντια που αξίζουν να ανακαλυφθούν από όλους.

Οι τιμές εισιτηρίων παραμένουν οι ίδιες για όλες τις παραγωγές, ενώ καθιερώνεται η διάθεση 30 δωρεάν θέσεων σε ανέργους σε κάθε συναυλία-παραγωγή της Κ.Ο.Θ. από το νέο έτος. Τέλος, ξεκινάει και η συνεργασία της Κ.Ο.Θ. με την Ianos Club Card, οι κάτοχοι της οποίας θα δικαιούνται έκπτωση 20% στις τιμές των εισιτηρίων μας για όλο το 2017.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ