2016-12-13 13:53:08
Φωτογραφία για «Οι γιατροί της φυλακής με καταδίκασαν σε θάνατο»
Λίγες ημέρες ζωής απομένουν σε έναν κρατούμενο στη Βρετανία ο οποίο βρίσκεται σε τελικό στάδιο καρκίνου και κατηγορεί τους γιατρούς των φυλακών για ιατρική αμέλεια καθώς δεν αναγνώρισαν τα συμπτώματα και δεν του έδωσαν την κατάλληλη θεραπεία..

Ο Alan Aspin εξέτιε ποινή φυλάκισης στο Blackpool για κλοπή, όταν η υγεία του επιδεινώθηκε.

Ο 51χρονος μετά τη μετακίνησή του από τις φυλακές Risley στις Kirkham τον περασμένο Μάρτιο, άρχισε να υποφέρει από πόνους στην κοιλιά ενώ εμφάνισε και απώλεια βάρους.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι τα συμπτώματα αγνοήθηκαν από το ιατρικό προσωπικό του σωφρονιστικού καταστήματος και του τοπικού ιατρικού κέντρου και αντ' αυτού τον ενημέρωσαν πως απλά πάσχει από λοίμωξη στο στήθος. Η αλήθεια ωστόσο αποκαλύφθηκε μήνες αργότερα, όταν οι γιατροί έδωσαν στον κρατούμενο μόλις λίγα 24ωρα ζωής κι έτσι αποφυλακίστηκε.

Ο άτυχος άντρας, είναι πατέρας 12 παιδιών και πριν από δυο χρόνια καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 5 ετών για ληστεία. Όπως δηλώνει, αν οι γιατροί των φυλακών των είχαν ακούσει από την αρχή, τότε δε θα έχανε πολύτιμο χρόνο και θα είχε την ευκαιρία να δώσει μάχη με την αρρώστια.


Ο ίδιος και η οικογένειά του ζητούν απαντήσεις από την υπηρεσία υγειονομικής περίθαλψης των φυλακών για το πώς αγνοήθηκαν τα συμπτώματα που είχε εκδηλώσει και ήταν ύποπτα για καρκίνο.

«Έχανα συνεχώς βάρος... πήγαινα ξανά και ξανά στους γιατρούς και τους έλεγα για τους πόνους στο στομάχι. Αρχικά μου είπαν ότι έχω λοίμωξη και μου έγραψαν αντιβιοτικά, στα οποία είμαι αλλεργικός. Ακολούθως, συμφώνησαν να κάνω εξετάσεις αίματος... Αυτό τράβηξε για μήνες και όταν τελικά τις έκανα, δεν πήρα ποτέ τα αποτελέσματα, δήλωσε στο manchestereveningnews.co.uk που δημοσιεύει και τις φωτογραφίες. «Μέχρι τον Ιούνιο, ήμουν κουλουριασμένος στο πάτωμα του κελιού μου από τους φρικτούς πόνους...».

Τον Οκτώβριο βρέθηκε ξανά στο ιατρείο των φυλακών όταν ένιωσε έναν όγκο στο σημείο του στομάχου. Έπειτα από παραπομπή σε ειδικό κέντρο, ο Alan έμαθε τη δυσάρεστη διάγνωση: κακοήθης όγκος στο στομάχι.

«Πριν αρχίσω να σκέφτομαι για χημειοθεραπεία, μου είπαν ότι είχα λίγες ημέρες ζωής. Ήμουν συντετριμμένος. Βρισκόμουν στο τέλος της ποινής μου και ανυπομονούσα να επιστρέψω στη ζωή μου τον Μάιο. Έχω παιδιά... Επειδή βρέθηκα στη φυλακή, δε σημαίνει ότι δεν έχω δικαίωμα στη φροντίδα υγείας».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ