2016-12-20 02:14:10
Φωτογραφία για Goldair: Χρονιά ορόσημο το 2017 με κύριο μενού το Σιδηρόδρομο και τα Αεροδρόμια
Χρονιά με πολλές προσδοκίες θα είναι το 2017 για την Goldair. H Σιδηροδρομική εταιρεία στην οποία συμμετέχει από κοινού με τον Κρατικό Αυστριακό Σιδηρόδρομο θα επιδιώξει να πάρει κομμάτι της πίτας από τις εμπορευματικές μεταφορές.

Η Rail Cargo Logistics Goldair, έχει πάρει την σχετική άδεια και τώρα είναι σε διαδικασία απόκτηση για τα πιστοποιητικά ασφαλείας και παράλληλα με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης των μηχανοδηγών και προσωπικού. Οι μεταφορές θα γίνονται με δικά της τρένα. Η ολοκλήρωση των σιδηροδρομικών έργων στον διάδρομο Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Ειδομένη είναι το προαπαιτούμενο για να μπορεί ομαλά να αναπτυχθεί, κάτι που αναμένεται να συμβεί όχι το 2017 αλλά από τα μέσα του 2018.

Στο «βασικό μενού» του ομίλου, η Goldair Handling πραγματοποίησε επενδύσεις 2 εκ. ευρώ, ανανέωσε τις συνεργασίες με τους υπάρχοντες πελάτες ενώ όσον αφορά το υφιστάμενο διεθνές δίκτυο σύναψε νέες συμφωνίες σε Βουλγαρία, Κύπρο και Αιθιοπία.


Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ο κύκλος εργασιών αναμένεται αυξημένος κατά 7% ενώ κατά 2% υπολογίζεται η αύξηση του μεριδίου αγοράς. Κατά 6,2% ανέρχεται η άνοδος στην εξυπηρέτηση των πτήσεων ενώ σημαντικό στοιχείο αποτελεί η αύξηση των θέσεων εργασίας κατά 8,1%.

Υψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων του ομίλου παραμένουν η αντιπροσώπευση αεροπορικών εταιρειών, η οργάνωση εταιρικών ταξιδιών και τα συνέδρια ενώ, τέλος, επιχειρείται η προσέγγιση της online ταξιδιωτικής αγοράς, μέσω του www.tripark.com.  Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, το δίκτυο των εργαζομένων του ομίλου ανέρχεται σε 3.000 στην Ελλάδα και 750 στο εξωτερικό.

Να σημειωθεί ότι η Goldair Cargo, που αποτελεί θυγατρική του ομίλου Goldair με περισσότερους από 3.000 εργαζομένους στην Ελλάδα και 750 στο εξωτερικό το 2016 πέτυχε αύξηση του μεταφερόμενου φορτίου κατά 8% με αντίστοιχη αύξηση του κύκλου εργασιών της κατά 6%. Αύξησε ακόμη το ανθρώπινο δυναμικό της κατά 5%.

Στον τομέα της επίγειας εξυπηρέτησης αεροδρομίων, "το 2016 η θυγατρική στην επίγεια εξυπηρέτηση αεροδρομίων Goldair Handling πέτυχε αύξηση του κύκλου εργασιών και του τζίρου κατά 7% καθώς και του EBITDA σε 3%. Πραγματοποίησε επενδύσεις ύψους 2 εκατ. ευρώ, εξυπηρέτησε συνολικά 6,2 % περισσότερες πτήσεις, αύξησε κατά 2,1% το μερίδιο αγοράς της καθώς και αύξησε κατά 8,1% τις θέσεις εργασίες φτάνοντας τους 2.626 υπαλλήλους.

Συγχρόνως, η Goldair Handling ανανέωσε τις συνεργασίες με ήδη υπάρχοντες πελάτες Azur Air, Ellinair, French Air Force, Novair, Primera Air, Royal Flight, SAS, Siberia Airlines, Small Planet, SunExpress, Turkish Airlines, Ural και Utair καθώς επίσης πρόσθεσε στο πελατολόγιο της νέους συνεργάτες όπως Air Company Armenia, Air Greenland, Bravo Airways, Flyone, Jordan Aviation, Signature & Small Planet Germany.

Όσον αφορά το διεθνές δίκτυο που έχει παρουσία η εταιρεία στη Βουλγαρία μέσω της θυγατρικής Goldair Handling Bulgaria με πλήρη επιτυχία ξεκίνησε η συνεργασία με τις αεροπορικές BH Air, Blue Air, Blue Panorama, Germania Flug AG Swiss, Norwegian Air Shuttle, Small Planet Germany και Smartlynx ενώ ανανέωσε με τις Alitalia & Turkish Airlines στην Κύπρο μέσω της κοινοπραξίας με την εταιρεία LGS (Louis Goldair Services) με απόλυτη επιτυχία ξεκίνησε η συνεργασία με τις Air Company Armenia, Ellinair, Fly 365 Aviation, Fly Jordan, Smartlynx (Estonia & Latvia) και United Airlines καθώς επίσης ανανέωσε τη συνεργασία με τις Alitalia, Danish Air Transport, Easy Jet (Switzerland & UK), Globus Air, Ukraine International, Ural και Wizz Air στο αεροδρόμιο Αντίς Αμπέμπα της Αιθιοπίας, στα πλαίσια της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών επίγειας εξυπηρέτησης στην εταιρεία ICAS ξεκίνησε συνεργασία με τις Air Algerie, Air Djibouti, Etihad (Cargo Operations) και Saudia Airlines.

ΕΜΦΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕ

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι ένας τομέας που η Goldair θα δώσει έμφαση μέσω της Goldeco. Για το επόμενο έτος στο χαρτοφυλάκιο αναμένεται να προστεθεί ένα νέο υδροηλεκτρικό έργο στο Νομό Σερρών, ισχύος 2MW.

Στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η Goldair Handling πρόσθεσε δράσεις που αφορούν την Κοινωνία και το Περιβάλλον με σκοπό την ενσωμάτωση των αξιών της Αειφορίας και της Βιωσιμότητας πραγματοποιώντας εθελοντικές ενέργειες καθώς επίσης δημιούργησε προϋποθέσεις και ευκαιρίες για βιώσιμη ανάπτυξη και ευημερία.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ