2016-12-20 01:37:10
Φωτογραφία για Πάτρα: Δεν θα στείλουμε κανένα οικονομικό στοιχείο του δήμου στο υπουργείο
Με εντολή του Δημάρχου, Κώστα Πελετίδη, δεν αποστέλλονται τα οικονομικά στοιχεία του Δήμου Πατρέων στον Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη. Ο υπουργός είχε αποστείλει την προηγούμενη εβδομάδα επείγον έγγραφο προς όλους τους δήμους της χώρας, λίγα εικοσιτετράωρα μετά τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των συνταξιούχων. Ο Κώστας Πελετίδης φαίνεται να είναι από τους πρώτους δημάρχους της χώρας που αποτυπώνει και επίσημα την αντίδρασή του και την άρνηση του δήμου να στείλει στο υπουργείο τα οικονομικά στοιχεία του δήμου.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, στο εντέλλεστε που υπέγραψε στις 16/12/2016, αναφέρει:

«Με βάση το σχετικό έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου 39953 του υπουργού Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη, ως εξαιρετικά επείγον για την αποστολή των οικονομικών στοιχείων ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού και των οικονομικών προσώπων, τα εν λόγω στοιχεία που ζητούνται από το παραπάνω έγγραφο, είναι ήδη γνωστά και αποστέλλονται στο Υπουργείο Εσωτερικών το πρώτο δεκαήμερο κάθε μήνα.


Ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία στις 15/12/2016 του αντιδημάρχου Οικονομικών , Προσόδων  και Τοπικής Οικονομίας, κ. Παναγιώτη Μελά, με τον κ. Καρύδα Γεώργιο, όπου ζητήθηκαν διευκρινήσεις, δε δόθηκαν οι ανάλογες απαντήσεις σχετικά με το ερώτημα: «στο που αποσκοπούν και πως θα αξιοποιηθοιηθούν τα εν λόγω στοιχεία».

Θεωρούμε επίσης πως η αποστολή τέτοιων ευαίσθητων στοιχείων , μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) στα προσωπικά υπαλλήλων είναι τουλάχιστον απαράδεκτη.

Το συγκεκριμένο αίτημα του Υπουργείου Εσωτερικών μας θυμίζει, την απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, του Απριλίου 2015 όταν δεσμεύτηκαν τα αποθεματικά φορέων, μεταξύ των οποίων Δήμων και Περιφερειών. Τότε με πράξη νομοθετικού περιεχομένου η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, προχώρησε στη δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων των παραπάνω φορέων. Επιλογή για την τοπική αυτοδιοίκηση σχετίζεται άμεσα με τραγικές συνέπειες τόσο στην υλοποίηση έργων όσο και στην παροχή υπηρεσιών προς τα λαϊκά στρώματα.  

Κατόπιν τούτου:                    

                                                                ΕΝΤΕΛΛΕΣΘΑΙ:

 Όλες οι οικονομικές υπηρεσίες και τα Νομικά πρόσωπα του Δήμου Πατρέων να μην αποστείλουν απαντητικό έγγραφο με τα στοιχεία που ζητούνται στο υπ’ αριθμ. 33953/12-12-2016 έγγραφο του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη».
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ