2016-12-20 05:36:39
Φωτογραφία για Τραγωδία στο Βερολίνο: 12 νεκροί και 48 τραυματίες απο την επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά - BINTEO
Δώδεκα νεκροί και 48 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός απο τη φονική επίθεση στο πλήθος που βρισκόταν στη χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο, σύμφωνα με ανακοίνωση της γερμανικής αστυνομίας.

Το φορτηγό εισέβαλε με ταχύτητα στη χριστουγεννιάτικη αγορά γύρω στις 8:00 μ.μ. τοπικής ώρας (9:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας), και διέσχισε περίπου 70 μέτρα, θερίζοντας τους συγκεντρωμένους πολίτες, προτού σταματήσει την πορεία του. Ο οδηγός κατάφερε να ξεφύγει εκμεταλλευόμενος τον πανικό που προκάλεσε η επίθεση, ωστόσο συνελήφθη περίπου μία ώρα μετά. Σύμφωνα με την εφημερίδα Die Welt πρόκειται για πρόσφυγα απο το Πακιστάν, σεσημασμένο αλλά όχι για υποθέσεις σχετικές με τρομοκρατία, ο οποίος μπήκε στη Γερμανία τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ο ίδιος ανέφερε ότι στο φορτηγό επέβαινε και δεύτερο άτομο, πολωνικής καταγωγής, το οποίο σκοτώθηκε κατά την επίθεση. Πιθανότατα πρόκειται για τον οδηγό του φορτηγού ο οποίος, σύμφωνα με μαρτυρία του ιδιοκτήτη του οχήματος Άριελ Ζουράφσκι δεν είχε επικοινωνήσει μαζί του απο το απόγευμα της Δευτέρας.


Ο Ζουράφσκι ανέφερε οτι ο οδηγός ήταν ξάδελφός του και εκτελούσε δρομολόγιο απο τη Ρώμη προς την Πολωνία, κάνοντας στάση στη γερμανική πρωτεύουσα. "Δεν είχα νέα του απο το απόγευμα. Δεν μπορώ να καταλάβω τι του συνέβη. Είναι ξάδελφός μου και τον γνωρίζω απο μικρό παιδί. Πιστεύω οτι κάτι του συνέβη, ότι κάποιος έκανε πειρατεία στο φορτηγό μου " είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος. Οι  γερμανικές αρχές, με αναρτήσεις στο Twitter, κάλεσαν τους κατοίκους του Βερολίνου να «παραμείνουν στα σπίτια τους» και να μην δημοσιεύουν φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο της επίθεσης, καθώς δυσχεραίνουν τις έρευνές τους.

"Ακούσαμε έναν δυνατό θόρυβο", είπε η τουρίστρια Έμα Ράστον στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN. "Αρχίσαμε να βλέπουμε το επάνω μέρος ενός φορτηγού, την ώρα που έπεφτε πάνω στα κιόσκια και τους ανθρώπους", πρόσθεσε. Το φορτηγό της φάνηκε να προχωρά με ταχύτητα περίπου 65 χλμ την ώρα.

Το επεισόδιο συνέβη κοντά σε ένα πολύ γνωστό μνημείο του Βερολίνου, τον ναό Gedächtniskirche, η οποία οικοδομήθηκε την περίοδο 1891-95. Αφού καταστράφηκε απο αεροπορικούς βομβαρδισμούς κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο ναός δεν αναστηλώθηκε ποτέ και παρέμεινε με τα τραύματ του πολέμου ως μνημείο ειρήνης και συμφιλίωσης.

Η Άνγκελα Μέρκελ ενημερώθηκε για την επίθεση και δήλωσε ότι «πενθεί» για τα θύματα, δήλωσε ο εκπρόσωπός της καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ.

 (ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

ΠΗΓΗ: http://www.enikos.gr/international/425976,Tragwdia-sto-Berolino-12-nekroi-kai-48-traymaties-apo-thn-epi8esh-sth-xristoyge.html
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ