2016-12-21 09:44:11
Φωτογραφία για Οι δεσμεύσεις Τσίπρας για τα έργα στην… Κρήτη - Το σημερινό του πρόγραμμα
Ο ΒΟΑΚ και το αεροδρόμιο Καστελίου κυριάρχησαν στην χθεσινή ομιλία που παραχώρησε στο ξενοδοχείο Ατλαντίς στο Ηράκλειο, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε ως «κεντρικό αναπτυξιακό έργο» για ολόκληρο το νησί τον ΒΟΑΚ, τονίζοντας τα εξής:

«Η κυβέρνηση αυτή δεσμεύτηκε ότι το έργο θα προχωρήσει και θα ολοκληρωθεί όπως πρέπει. Πρόκειται για έργο λειτουργικό, με σύγχρονες προδιαγραφές ευρωπαϊκού αυτοκινητόδρομου, με λυμένο το τεράστιο ζήτημα της οδικής ασφάλειας. Έργο ικανό να αντιμετωπίσει το ζήτημα των μεταφορών ανθρώπων και προϊόντων από το ανατολικό έως το δυτικό άκρο του νησιού. Για το θέμα αυτό υπήρξε ειδική συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις.

Προχωράμε με γρήγορους ρυθμούς. Σύντομα θα ανακοινωθεί η χρηματοδότησή του από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ενώ, ταυτόχρονα, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Υποδομών προωθούν ταχύτατα τη στρατηγική μελέτη
. Σας λέω λοιπόν ρητά ότι πολιτική δέσμευση αυτής της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει αυτό το έργο, που αποτελεί ίσως την κορυφαία επένδυση υποδομής για την Κρήτη. Ταυτόχρονα προχωρούν μελέτες και έργα για την αναβάθμιση του υφιστάμενοι οδικού δικτύου του νησιού. Παράλληλα προχωράει ένα άλλο έργο υποδομής,  ιδιαίτερα σημαντικό, όχι μόνο για την Κρήτη αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα.

Είναι το διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλι, η κατασκευή και λειτουργία του οποίου θα πολλαπλασιάσει τον αριθμό αφίξεων και θα δώσει ισχυρή αναπτυξιακή ώθηση στο νησί. Είναι ένα έργο που έχει απασχολήσει για πολύ καιρό την τοπική κοινωνία, με αλλεπάλληλες αναβολές, καθυστερήσεις και μια συνεπαγόμενη δυσπιστία για το αν εντέλει θα γίνει. Η δημοπράτηση του έργου προχωρά κανονικά και σε λίγο καιρό θα είμαστε έτοιμοι για τα επόμενα γρήγορα βήματα».

Αναπτυξιακά έργα για την πόλη του Ηρακλείου

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Τσίπρας και σε αναπτυξιακά έργα που αφορούν στην πόλη του Ηρακλείου. Χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικό το  έργο της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης, υπογραμμίζοντας ότι είναι ένα υπερώριμο έργο το οποίο καταβάλλεται προσπάθεια να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, ενώ όπως χαρακτηριστικά είπε: «το Υπουργείο Ανάπτυξης επεξεργάζεται το συνολικό χρηματοδοτικό σχήμα, που εκτός από το ΕΣΠΑ θα περιλαμβάνει πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και μόχλευση από άλλες χρηματοδοτικές πηγές».

Ειδική μνεία για τα δύο νοσοκομεία του Ηρακλείου

Μιλώντας ειδικά για τον τομέα της υγείας, ο κ. Τσίπρας έδωσε έμφαση στην πορεία των δύο δημοσίων νοσοκομείων του Ηρακλείου, του ΠΑΓΝΗ και του Βενιζελείου, σημειώνοντας ότι η 7ης ΥΠΕ Κρήτης με γνώμονα το επιχειρησιακό σχέδιο ανάπτυξης που έχει εκπονηθεί, προχωρά στην κατάστρωση του Χάρτη Υγείας, με στόχο την επιστημονική καταγραφή των δεδομένων υγείας στην Κρήτη, έτσι ώστε ο προγραμματισμός της κάθε φορά να γίνεται με επιστημονικά δεδομένα.

Όσον αφορά στις ελλείψεις προσωπικού στον τομέα της υγείας ο πρωθυπουργός σημείωσε πως «συνολικά και μέσα στον τελευταίο χρόνο, και τα δύο νοσοκομεία ενισχύθηκαν με συνολικά 422 εργαζομένους. Θέσεις στις οποίες περιλαμβάνονται οι συμβάσεις καθαριότητας,  οι παρατάσεις υπηρετούντος επικουρικού προσωπικού και  νέου επικουρικού προσωπικού καθώς και οι μόνιμες θέσεις».

Το πρόγραμμά του σήμερα

Σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να συναντηθεί στις 9.30 το πρωί με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, κ.κ. Ειρηναίο ενώ αμέσως μετά θα αναχωρήσει για το νομό Λασθίου.

Στις 11 αναμένεται να έχει συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς του νομού στον Άγιο Νικόλαο ενώ το μεσημέρι θα επισκεφτεί το Ελαιουργείο του Συνεταιρισμού Κριτσάς.

Νωρίς το απόγευμα ο κ. Τσίπρας αναμένεται να αναχωρήσει για την Αθήνα.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ