2016-12-23 15:07:52
Φωτογραφία για «Η ΧΩΡΑ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΙΑ» ΔΗΛΩΣΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
«Βρισκόμαστε στο κατώφλι της ανάπτυξης»

Πραγματικότητα και όχι κενό γράμμα η επιστροφή στην ανάπτυξη, δήλωσε ο Πρωθυπουργός στα εγκαίνια της Περιμετρικής Οδού Καλαμάτας, στη γέφυρα του Νέδοντα. Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε το 1ο Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας και το Δημαρχείο της πόλης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον δήμαρχο της πόλης Παναγιώτη Νίκα, ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε την έναρξη εντός του 2017 διαλόγου με στόχο τον σχεδιασμό της ανασυγκρότησης κάθε περιφέρειας της χώρας ξεχωριστά. Χαρακτήρισε την Καλαμάτα πόλη με ιστορία και δυνατότητες και λόγω του τουρισμού και λόγω των εξαιρετικών αγροτικών προϊόντων, ενώ ανέφερε ότι οι Καλαματιανοί είναι αισιόδοξοι και πεισματάρηδες.

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι ο αυτοκινητόδρομος Μορέας είναι ο πρώτος μεγάλος αυτοκινητόδρομος που παραδίδεται στο σύνολό του, τονίζοντας πως αυτό δεν είναι κάτι αυτονόητο, καθώς «όταν αναλάβαμε ήταν για δύο χρόνια σταματημένα τα έργα, θα χάναμε τα κονδύλια και θα πληρώναμε πρόστιμο». «Καταφέραμε με τη διυπουργική επιτροπή που συστήσαμε να εντάξουμε τον Μορέα στα ΕΣΠΑ», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, ευχαριστώντας για την επίτευξη αυτού του στόχου τους κ.κ. Σπίρτζη και Χαρίτση.


«Είναι ένα μήνυμα πως η οριακή έστω επιστροφή στην ανάπτυξη το 2016 και η συνέχιση στην ανάπτυξη το 2017 δεν είναι ένα κενό γράμμα, αλλά μία πραγματικότητα», επισήμανε ο Πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας ότι είμαστε σε μία κρίσιμη καμπή, βρισκόμαστε στο κατώφλι της ανάπτυξης και αυτό θα γίνει μέσω της αξιοποίησης των μεγάλων παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Καλαμάτας σημείωσε ότι με τον Μορέα αλλάζει η μορφή της πόλης, η οποία αποκτά μεγάλη αναπτυξιακή ώθηση και καθίσταται μέσω του αυτοκινητοδρόμου κέντρο της νότιας Πελοποννήσου. Ο κ. Νίκας ανέφερε στον Πρωθυπουργό ότι ο Δήμος Καλαμάτας είναι πλεονασματικός. Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα, υπογράμμισε ότι η Καλαμάτα επλήγη από τις πλημμύρες και η καλλιέργεια ελιάς από τον δάκο, τόνισε ότι πρέπει να εκσυγχρονιστεί το αεροδρόμιο, κατέθεσε το αίτημα του δήμου για απόδοση σε αυτόν 49 στρεμμάτων του Δημοσίου που ανήκουν στην ΕΤΑΔ, μίλησε για την αναγκαιότητα βελτίωσης του δρόμου Καλαμάτας-Μεθώνης, και τέλος υπογράμμισε τη χρεία στήριξης από την πολιτεία του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

Προτεραιότητα της κυβέρνησης η ειδική αγωγή

Στη συνάντηση που είχε με τον διευθυντή του 1ου Ειδικού Σχολείου Καλαμάτας, ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θερινή προετοιμασία για τα σχολεία, με προτεραιότητα στην ειδική αγωγή. Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε την προτεραιότητα αυτή βαθιά πολιτική επιλογή και όχι επικοινωνιακή, σημειώνοντας ότι αφορά σχετικά λίγους, αλλά είναι ζήτημα ποιότητας ζωής για όλους τους πολίτες. Στην ίδια κατεύθυνση θα συνεχίσουμε και του χρόνου, υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός. Το βασικό ζήτημα που απασχολεί το 1ο Ειδικό Σχολείο είναι η ανεπαρκής και ακατάλληλη κτιριακή υποδομή για τα παιδιά που φοιτούν σε αυτό, ενώ, όπως ενημερώθηκε ο Πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί, υπάρχει ήδη οικόπεδο ιδιόκτητο για ανέγερση νέου σχολικού κτιρίου ειδικών προδιαγραφών.

Όπως σημείωσαν στη σύσκεψη οι υπουργοί Αλέξης Χαρίτσης και Χρήστος Σπίρτζης, υπάρχει Ειδικό Ταμείο Υποδομών για αξιοποίηση πόρων της Ε.Ε. και ιδιωτικών πόρων (ΣΔΙΤ) με προτεραιότητα στη σχολική στέγη. Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης αναφέρθηκε στις 9.500 προσλήψεις στην ειδική αγωγή, ενώ ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης είπε ότι οι δομές στην Πελοπόννησο, σε ό,τι αφορά το προσωπικό, είναι πιο πλήρεις από ποτέ.

Τέλος, οι εκπρόσωποι των γονέων αναφέρθηκαν στις γενναίες, όπως τις χαρακτήρισαν, προσπάθειες που καταβάλει η κυβέρνηση για την ειδική αγωγή, τόνισαν το άψογο της συνεργασίας με υπουργούς βουλευτές και διοικητικές υπηρεσίες και χαρακτήρισαν ως πολύ σημαντικό τον προγραμματισμό για την μετακίνηση των μαθητών για τα επόμενα δυο χρόνια.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ