2012-05-19 18:30:05
Φωτογραφία για Επίθεση Παπαρήγα σε ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ
Διμέτωπη επίθεση σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας σε μέλη της ΚΝΕ Η κα Παπαρήγα υποστήριξε ότι, είτε με κυβέρνηση ΝΔ είτε με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ , «από άλλους δρόμους», ο λαός θα απογοητευθεί και η κατάσταση θα γίνει ακόμα πιο συντηρητική, καθώς «θα καταλήξουμε στο ίδιο αποτέλεσμα».

Αναφερόμενη στη ΝΔ, επεσήμανε ότι στόχος του κ. Σαμαρά είναι να τσακιστεί το κίνημα και για αυτό τον λόγο πολιτεύεται «σκληρά αντικομμουνιστικά».

Αναφορικά με το ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι επικέντρωσε στο Μνημόνιο και τόνισε ότι κατάργηση του Μνημονίου και η συμμετοχή στην Ε.Ε. είναι ασυμβίβαστα.

Παράλληλα, δήλωσε ότι το ΚΚΕ πρέπει να ενισχυθεί, γιατί, σε κάθε άλλη περίπτωση, ακόμα κι αν μια κυβέρνηση ακολουθήσει κάποιους «παράδρομους», τελικά θα οδηγηθεί στον πλήρη συμβιβασμό, «από τους πρώτους μήνες, αν όχι κι από τις πρώτες μέρες», καθώς δεν θα μπορεί να αντισταθεί ούτε στην κυρίαρχη τάξη, ούτε στην Ε.Ε..


Υποστήριξε ότι μια τέτοια κυβέρνηση, για την οποία προσφέρεται και ο ΣΥΡΙΖΑ, θα δώσει χρόνο στην αστική τάξη και τους συμμάχους της να αναμορφώσουν το σύστημα με την παλιά συνταγή και επεσήμανε ότι για «πρώτη φορά τα επιτελεία της αστικής τάξης χτυπούν και το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, γιατί δεν κατάφεραν να βάλουν τον λαό στο χέρι, ούτε μπόρεσαν να προχωρήσουν και τις αναδιαρθρώσεις».

Η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ διερωτήθηκε τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν το ΚΚΕ καταθέσει νομοσχέδιο για την κατάργηση των Μνημονίων, και πρόσθεσε ότι, αν (ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του) φέρει τέτοιο σχέδιο νόμου, το ΚΚΚΕ θα το στηρίξει.

«Δεν θα φέρει τίποτα, θα πάει πρώτα στην Ε.Ε. να διαπραγματευθεί και θα φέρει ως νομοσχέδιο τη διαπραγμάτευση, δεν τους εμπιστευόμαστε, ο λαός να μην παρασυρθεί από πυροτεχνήματα» τόνισε η κα Παπαρήγα, προβλέποντας ότι θα ληφθούν νέα μέτρα, θα χτυπηθούν περαιτέρω οι κατώτατοι μισθοί και θα συμπιεστούν τα μεσαία εισοδήματα, ενώ θα γίνει και νέο «κούρεμα» που «θα το παρουσιάσουν ως νίκη».

Επίσης, είπε ότι το ΚΚΕ απευθύνεται σε εκείνους που δίστασαν να στηρίξουν το κόμμα, σε εκείνους που πίστεψαν σε μια λύση χωρίς τη «σφραγίδα» του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και σε εκείνους που, ενώ είχαν αποφασίσει να ψηφίσουν ΚΚΕ, ήθελαν ταυτόχρονα την είσοδό του σε μια κυβέρνηση συνεργασίας και τόνισε ότι με επιχειρήματα πρέπει να πειστούν να επανακάμψουν.

«Στις 18 Ιουνίου, ο λαός πρέπει να είναι ετοιμοπόλεμος» κατέληξε, καλώντας σε ενδυνάμωση του ΚΚΕ «στη Βουλή και στον λαό».
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ