2017-02-18 22:33:10
Φωτογραφία για Οι συναντήσεις της Μέρκελ με την Ελλάδα στην ατζέντα
Το ελληνικό ζήτημα, οι εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς και ο ρόλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αναμένεται να απασχολήσουν τις συναντήσεις που θα έχει η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ την Τετάρτη με την επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ και τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.

Δημοσίευμα της Die Welt ανέφερε πως οι δύο «σιδηρές κυρίες» Μέρκελ και Λαγκάρντ συμφωνούν το Ταμείο να παραμείνει στην Ελλάδα και η ελάφρυνση του χρέους να μεταφερθεί για μετά το 2018. Στη γραμμή αυτή εντάχθηκε και η χθεσινή δήλωση της εκπροσώπου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, που επανέλαβε πως η Γερμανία έχει πολλάκις χαρακτηρίσει απαραίτητη τη συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα. Νεότερο δημοσίευμα του περιοδικού Spiegel αναφέρει πως η συμμετοχή του ταμείο θα φτάσει έως τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η εκπρόσωπος της καγκελαρίας, Ουλρίκε Ντέμερ, δήλωσε πως η συνάντηση της Μέρκελ με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα περιλαμβάνει συζητήσεις «για γενικά θέματα» και δεν θα υπάρξουν δηλώσεις ή ανακοινώσεις όταν περατωθούν.


Στο Βερολίνο λένε πως η Ουάσινγκτον θέλει να στηρίξει τη Μέρκελ ενόψει και τον εκλογών του Σεπτεμβρίου ενώ Λαγκάρντ και Μέρκελ γνωρίζονται καλά. Η καγκελάριος άνοιξε στη Γαλλίδα πολιτικό τον δρόμο για τη δεύτερη θητεία της στην κεφαλή του ΔΝΤ ενώ η Λαγκάρντ θεωρεί την Μέρκελ στήριγμα σε έναν ολοένα και πιο αβέβαιο κόσμο.

Μετά τη συνάντησή της με την Κριστίν Λαγκάρντ, η Γερμανίδα καγκελάριος θα υποδεχτεί και τον πρόεδρο της Κομισιόν, με τον οποίο θα έχουν δείπνο εργασίας, στο οποίο θα συζητηθούν «τρέχοντα ζητήματα της ευρωπαϊκής πολιτικής».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ