2017-02-21 10:09:25
Φωτογραφία για Πράσινο φως για τις ρυμοτομήσεις στο ιστορικό κέντρο!
Υπό όρους η απόφαση της υπουργού Λυδίας Κονιόρδου Το πράσινο φως για τις συμοτομήσεις ιδιοκτησιών στο κέντρο του Ηρακλείου έδωσε τελικά και η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου .

Η απόφαση της υπουργού αναφέρεται στη ρυμοτόμηση ιδιοκτησιών στη συμβολή των οδών Μιχελιδάκη, Βουρβαχών και Ψαρομηλίγκων, εντός του κηρυγμένου-οριοθετημένου ως αρχαιολογικού χώρου, τμήματος της πόλης του Ηρακλείου

Η απόφαση της υπουργού βασίζεται στην απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου που είχε συζητήσει το θέμα το Δεκέμβριο.

Στην απόφαση αναφέρεται:

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε

Την έγκριση του αιτήματος του Δήμου Ηρακλείου για ρυμοτόμηση ιδιοκτησιών στη συμβολή των οδών Μιχελιδάκη, Βουρβαχών και Ψαρομηλίγκων, εντός του κηρυγμένου-οριοθετημένου ως αρχαιολογικού χώρου, τμήματος της πόλης του Ηρακλείου, καθώς από την υλοποίησή της δεν προκύπτει πρόκληση βλάβης στον προστατευόμενο μεσαιωνικό πολεοδομικό ιστό της πόλης.


Η έγκριση δίνεται με τους ακόλουθους όρους:

1.Η κατεδάφιση των κτηρίων να γίνει υπό την επίβλεψη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, η οποία θα πρέπει να ειδοποιηθεί σχετικά δεκαπέντε εργάσιμες ημέρες πριν από την προγραμματιζόμενη ημερομηνία.

2. Να προηγηθεί η καθαίρεση επιχρισμάτων, προκειμένου να αποκαλυφθούν οι τοιχοποιίες και να διερευνηθούν οι φάσεις τους.

3. Σε περίπτωση που κατά την κατεδάφιση διαπιστωθεί, σε οποιοδήποτε σημείο του κτηρίου, η ύπαρξη δομών προγενέστερων του 1830 οι εργασίες θα διακοπούν προκειμένου να διερευνηθούν, με δαπάνη του Δήμου Ηρακλείου.

4. Να διενεργηθεί διερευνητική ανασκαφική έρευνα στο χώρο των ακινήτων, προκειμένου να διαπιστωθεί η ύπαρξη ή μη λειψάνων του ναού, με δαπάνη του αιτούντα Δήμου Ηρακλείου. Στην περίπτωση αυτή ο χώρος θα διαμορφωθεί ως κοινόχρηστος με ορατά τα κατάλοιπα του ναού.

5. Να διατηρηθεί το προκήπιο που προβλέπει η μελέτη παλιάς πόλης στο ΟΤ 69, στο μέτωπό του επί της οδού Μιχελιδάκη.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ