2017-03-13 10:55:28
Φωτογραφία για Ψηφίζεται το νομοσχέδιο για τους γιατρούς του ΠΕΔΥ! Όλο το παρασκήνιο και οι αντιδράσεις
Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Ψηφίζεται την Πέμπτη 16 Μαρτίου το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει ειδική διάταξη για τις εργασιακές σχέσεις των γιατρών του ΠΕΔΥ.

Την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017 ψηφίζεται στην ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την Ψυχική Υγεία που περιλαμβάνει και διάταξη για τις εργασιακές σχέσεις των γιατρών του ΠΕΔΥ.

Ένα νομοσχέδιο που ήδη έχει προκαλέσει εσωτερικές έριδες και διχογνωμίες στο ΣΥΡΙΖΑ, δεδομένου ότι η κυβέρνηση δεν επαναπροσλαμβάνει τους γιατρούς του ΠΕΔΥ που είχαν απομακρυνθεί επί Άδωνι Γεωργιάδη, παρότι είχε δεσμευτεί σχετικά προεκλογικά.

Μάλιστα επειδή στους συνδικαλιστικούς κύκλους των γιατρών του ΠΕΔΥ, βρίσκονται και πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, οι διαφωνίες είναι ακόμη πιο έντονες, αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr.

Ωστόσο η ηγεσία του υπουργείου υγείας, όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr, δεν προτίθεται να αλλάξει ούτε γραμμή στο σχέδιο νόμο και στη διάταξη για τις εργασιακές σχέσεις των γιατρών, ούτε την τελευταία στιγμή.


Δείτε ΕΔΩ τι αλλάζει για τους γιατρούς του ΠΕΔΥ και πότε πρέπει να βάλουν λουκέτα στα ιατρεία τους: «Γιατροί ΠΕΔΥ: Τέλος τα ιδιωτικά ιατρεία μέχρι τέλος Μαρτίου 2018! Όλη η απόφαση του υπ. Υγείας»

Παρά τις πιέσεις που ασκήθηκαν, λένε υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο HealthReport.gr, η κυβέρνηση επικαλείται τις επιταγές της τρόικας και δεν κάνει πίσω.

Οι γιατροί του ΠΕΔΥ από την άλλη σε έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν, εξέτασαν λεπτομερώς όλα τα προβλήματα που προκύπτουν για τον κλάδο και σημειώνουν πως «ο αγώνας για την επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων παραμένει ζωντανός».

Να σημειωθεί ότι την Πέμπτη 16 Μαρτίου στη Βουλή θα γίνει ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του υπουργείου Υγείας.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ