2012-05-21 13:13:35
Φωτογραφία για Αποκλειστικό Λάκης Παπαδόπουλος: «Οι πολίτες θα μαυρίσουν τη Χρυσή Αυγή»
Ο Λάκης Παπαδόπουλος, γνωστός κι ως «Ο Λάκης με τα ψηλά ρεβέρ», είναι ένας από τους μεγαλύτερους τραγουδιστές στη χώρα μας. Με τη φωνή του μεγάλωσαν αρκετές γενιές, ενώ κάποια από τα κομμάτια του συγκινούν ακόμη και στις μέρες μας τη νεολαία. Με ροκ διάθεση, μας μιλάει για την οικονομική κρίση, την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, αλλά και για τα επαγγελματικά και προσωπικά του σχέδια.

Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στον σπουδαστή του ΙEK ΟΜΗΡΟΣ, Απόστολο Τσεκούρα Πόσο πιστεύετε ότι μας έχει επηρεάσει η κρίση και σε τι βαθμό το αντιλαμβάνεστε εσείς ο ίδιος;

Η οικονομική κρίση ξεκίνησε από την ημέρα που η Ελλάδα μπήκε στο ευρώ. Η χώρα μας φτώχυνε, γιατί υπήρχε μια πλασματική ευημερία, παίζονταν πολλά λεφτά στο χρηματιστήριο, παίρναμε χρήματα, που κάποια στιγμή ήταν λογικό να τα δίναμε πίσω. Επίσης ήταν λογικό να συμβεί αυτό από τη στιγμή που έμπαιναν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες πιο φτωχές από την Ελλάδα, όπως Ισπανία, Πορτογαλία και άλλες
. Υπήρξαν αυξήσεις στις τιμές, χάσαμε μεγάλο μέρος του τουρισμού, μας ανάγκασαν να έχουμε τιμές Ισπανίας, Ιταλίας. Έχουμε τόσα όμορφα μέρη και με τη συμπεριφορά μας, τους αναγκάσαμε να πηγαίνουν στην Τουρκία, στην Τυνησία και άλλες χώρες για τουρισμό. Η Κύπρος μέχρι πέρυσι ήταν πλούσια σαν χώρα. Από τη μέρα που μπήκε στο ευρώ έγινε φτωχή.

Στις πρόσφατες εθνικές εκλογές είδαμε την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή; Θα θέλατε να μας κάνετε κάποιο σχόλιο σε αυτό το θέμα;

Δεν τα ξέρω αυτά τα άτομα, δεν ξέρω την έννοια Έλληνας, αν την έχουν εκλάβει. Τα άκρα ποτέ δεν με εξέφραζαν ως άνθρωπο. Είχε μεγάλη πλάκα, δεν θα έβγαζαν τέτοιο πράγμα προς τα έξω αν ήταν έξυπνοι. Ο κόσμος τούς ψήφισε από αντίδραση. Πιστεύω ότι ο ίδιος κόσμος θα τους μαυρίσει στις εκλογές που θα γίνουν σε ένα μήνα.

Έχω δει σε πολλά σχολεία να χαιρετούν ναζιστικά. Τι έχετε να πείτε;

Όλο αυτό είναι μια μόδα, απλά είναι πιο στοιχειοθετημένη. Αν ήταν σωστοί, δεν θα άφηναν να βγει και να προβληθεί αυτή η σκηνή του «εγέρθητω» προς τα έξω. Στην αρχή, να σου πω την αλήθεια, φοβήθηκα, μετά όμως γέλασα.

Και τώρα να περάσουμε λίγο στα προσωπικά σας. Πώς ξεκινήσατε το τραγούδι; Πιο δύσκολο ήταν να γίνεις τραγουδιστής τότε ή σήμερα;

Ήμουν ακροατής, φανατικός του ραδιοφώνου. Είχα δεθεί με τη μουσική, μου άρεσε το τραγούδι. Αυτό ήταν και το ερέθισμα μου για να ξεκινήσω. Μετά από χρόνια αγόρασα και την πρώτη μου ηλεκτρική κιθάρα. Βέβαια, ξεκίνησα με μία ξύλινη ακουστική κιθάρα. Πιο παλιά ήθελε να έχεις ταλέντο, σήμερα χρειάζεται να έχεις απλώς κάποια προσόντα. Παίρνουμε ό,τι μας πλασάρει Αμερική και Ευρώπη. Τελείωσαν πλέον οι ενορχηστρωμένες σπουδές, είναι σαν έναν DJ με ένα καλό background.

Έχετε συνεργαστεί με πάρα πολλούς καλλιτέχνες από τη μουσική σκηνή. Υπάρχει κάποια που θυμάστε πιο έντονα;

Όλες ήταν υπέροχες με καλές αναμνήσεις γιατί πήγαιναν κατ’ ευχήν. Με τον Δημήτρη Μητροπάνο είχαμε μία πάρα πολύ καλή συνεργασία, που έχει χαραχτεί στη μνήμη μου. Ένα τραγούδι είναι εκείνο που μου έχει αφήσει μνήμες είναι πάλι με τον Δημήτρη Μητροπάνο: «Της νύχτας τα ηχεία»

Τι είναι εκείνο που σας έκανε να το ξεχωρίσετε και το θυμάστε τόσο έντονα μέχρι και σήμερα;

Το τραγούδι αυτό ηχογραφήθηκε σε ιδιαίτερη κατάσταση. Μία μέρα αφότου ηχογραφήθηκε το τραγούδι αυτό, ο Δημήτρης Μητροπάνος ταξίδεψε στη Γαλλία για εγχείρηση. Ο στιχουργός του κομματιού αυτού, ο κ. Δρούβας, δεν πρόλαβε να το ακούσει γιατί έφυγε από τη ζωή, οπότε καταλαβαίνεις ότι ήταν μια στιγμή που δεν θα την ξεχάσω.

Ασχολείστε με τα αθλητικά; Τι γνώμη έχετε για το χουλιγκανισμό;

Ό,τι χειρότερο! Αντιπαθώ αυτούς που «πράττουν» το χουλιγκανισμό, μέσα κι έξω από το γήπεδο, είτε μπάσκετ, είτε ποδοσφαίρου, είτε οποιουδήποτε αθλήματος. Αυτές είναι ακρότητες. Πάει η γιαγιά να μπει στο τρένο, στο λεωφορείο με το εγγονάκι της και παθαίνει την πλάκα της με το να βλέπει νέους, που απλώς θέλουν εκτονωθούν, να πλακώνονται στο ξύλο. Είναι γελοίο, γιατί όταν πηγαίνουν στο εξωτερικό για κάποια αθλητική διοργάνωση, αγκαλιάζονται και το παίζουν φίλοι. Ας πάνε να κάνουν τα ίδια σε Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Αμερική, όπου σε κοιτάζει ο αστυνομικός και αν δεν κοιτάξεις κάτω σου κάνουν σωματικό έλεγχο. Εδώ βρίσκουν και τα κάνουν. Είναι ντροπή, αίσχος και διπρόσωποι.

Ευχαριστούμε τον κ. Λάκη Παπαδόπουλο για την παραχώρηση της συνέντευξης.
Eglimatikotita
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ