2024-01-08 09:45:20
Φωτογραφία για Αγαπηδάκη: «Να εμβολιαστούν άμεσα οι πολίτες για για κορoνοϊό και γρίπη»
Να προχωρήσουν άμεσα στον εμβολιασμό τους για κορονοϊό και γρίπη, προέτρεψε τους πολίτες, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, μιλώντας στo MEGA.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη τόνισε τα εξής: «Έχουμε αυξημένη κάλυψη σε απλές κλίνες αλλά δεν αντιμετωπίζουμε πίεση στο ΕΣΥ».

«Έχουμε πολύ λιγότερες νέες διασωληνώσεις και πολύ λιγότερους θανάτους από πέρισι. Όμως και πολύ λιγότερες διασωληνώσεις από πέρυσι. Όμως αυτό εμάς δεν μας ικανοποιεί.

Γιατί κανένας θάνατος δεν είναι αποδεκτός από την Πολιτεία όταν υπάρχουν αντίστοιχα αποτελεσματικά μέτρα», σημείωσε η Ειρήνη Αγαπηδάκη.

«Καλούμε τους πολίτες να εμβολιαστούν άμεσα με το ετήσιο εμβόλιο κατά τη γρίπης και του κορονοϊού. Δεν μετράμε πια δόσεις. Έχουμε ένα ετήσιο εμβολιασμό για γρίπη και κορονοϊό που μας προστατεύει», υπογράμμισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

Advertisement

Ανέφερε πως μέχρι στιγμής «έχουμε περίπου 190.000 εμβολιασμούς έναντι του Covid και έχουμε κλεισμένα 50.000 ραντεβού», σημείωσε.

«Αυτή τη στιγμή λειτουργούμε 657 κέντρα εμβολιασμού σε όλη τη χώρα. Ξεκινήσαμε με 300. Εφόσον υπάρχει αυξημένη ζήτηση, ανοίγουμε κάθε μέρα και άλλα.

Το βασικό όμως είναι να μη σπαταλάμε δόσεις. Πρέπει να είμαστε βέβαιοι ότι υπάρχει ζήτηση για να ανοίξουμε καινούριο κέντρο», τόνισε η Ειρήνη Αγαπηδάκη.

«Φέτος έχουμε ένα πολύ υψηλό κύμα γρίπης. Για τη γρίπη έχει ήδη εμβολιαστεί περίπου το 60% του πληθυσμού της χώρας στα άτομα άνω των 60 ετών», είπε.
themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ