2017-04-06 08:45:26
Φωτογραφία για Σε αδιέξοδο ο Άκης Τσοχατζόπουλος: Ψάχνει 200.000 ευρώ για να βγει από τη φυλακή
Σοβαρές δυσκολίες προκύπτουν με την αποφυλάκιση του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Άκη Τσοχατζόπουλου, καθώς τα 200.000 ευρώ... που ζητείται ως εγγύηση από τη Δικαιοσύνη, για την απελευθέρωσή του με περιοριστικούς, είναι ένα ιδιαίτερα μεγάλο ποσό.

Αρχικά η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων φάνηκε να χαροποιεί το οικογενειακό περιβάλλον του κ. Τσοχατζόπουλος, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, έπειτα από εγχείρηση στην καρδιά.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν φαίνεται να είναι πλέον τόσο απλά όσο φαίνονται, καθώς σύμφωνα με τους δικηγόρους και την κόρη του πρώην υπουργού, Αρετή Τσοχατζοπούλου, τα χρήματα που ζητεί το δικαστήριο είναι πάρα πολλά και είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθούν με οποιονδήποτε τρόπο.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του κ. Τσοχατζόπουλου, η προσπάθεια να συγκεντρωθούν 200.000 ευρώ που το δικαστήριο επέβαλε ως εγγύηση προκειμένου να ενεργοποιηθεί η απόφαση αποφυλάκισης του πρώην υπουργού είναι ένα δύσκολο εμπόδιο που ενδέχεται να επηρεάσει τη διαδικασία της αποφυλάκισής του.


Ο Γιάννης Νικολάου, συνήγορος του Άκη Τσοχατζόπουλου, είπε στους δημοσιογράφους ότι ο πρώην υπουργός συγκινήθηκε όταν άκουσε τους νομικούς του να του μεταφέρουν την απόφαση του δικαστηρίου. «Ευχαριστώ», είπε το πρώην ηγετικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, φανερά συγκινημένος.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του κ. Τσοχατζόπουλου, η προσπάθεια να συγκεντρωθούν τα 200.000 ευρώ που το δικαστήριο επέβαλε ως εγγύηση προκειμένου να ενεργοποιηθεί η απόφαση αποφυλάκισης του πρώην υπουργού είναι ένα δύσκολο εμπόδιο.

Αρετή Τσοχατζοπούλου: Δεν υπάρχουν ούτε χρήματα ούτε φίλοι να βοηθήσουν

Η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου που βρίσκεται από νωρίς το πρωί κοντά του, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο δέχτηκε με ένα χαμόγελο την απόφαση του δικαστηρίου. Απογοητεύτηκε ωστόσο όταν άκουσε το ποσό της εγγύησης που πρέπει να καταβληθεί.

Η ίδια ξεκαθάρισε πως τα χρήματα αυτά δεν τα έχει η οικογένεια και πλέον δεν υπάρχει κανένας φίλος που θα μπορούσε να βοηθήσει τον πρώην υπουργό.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθούν τα διακόσια χιλιάρικα. Αυτό που έγινε ήταν καλό, αλλά υπάρχουν άλλες διαδικασίες, δύσκολες. Από τη μία χαίρεσαι και μετά από την άλλη λες και πάλι αμάν».
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ