2017-05-16 16:56:56
Φωτογραφία για Αποζημίωση 700.000 € για τον θάνατο στρατιώτη
Το ΣτΕ δικαίωσε την οικογένεια οπλίτη που σκοτώθηκε κατά τη ρυμούλκηση οχήματος στη μονάδα που υπηρετούσε.

Αποζημίωση 700.000 ευρώ σε συγγενείς 21χρονου στρατιώτη, που απεβίωσε λόγω βαρύτατης κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης στη μονάδα όπου υπηρετού­σε, επικύρωσε το Α' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικράτειας (ΣτΕ).

Ειδικότερα, ο στρατιώτης Πυροβολικού κλήθηκε να συμμετάσχει στη ρυμούλ­κηση ενός φορτηγού αυτο­κινήτου (Μ47) που χρησιμο­ποιούνταν για την αποκομι­δή των απορριμμάτων της στρατιωτικής μονάδας. Έπειτα από εντολή του λοχία του ο άτυχος νεαρός κατευθύνθηκε στον χώρο στάθμευ­σης των στρατιωτικών οχη­μάτων προκειμένου να βοη­θήσει στην προσαρμογή του συρματόσχοινου στο χαλα­σμένο φορτηγό.

Ο στρατιώτης βρέθηκε ανάμεσα στο φορτηγό και στο όχημα με το οποίο θα γινόταν η ρυμούλκηση και τότε συνέβη το μοιραίο. Ο λοχίας που καθόταν στο τι­μόνι του ρυμουλκού έκανε όπισθεν χωρίς να ελέγξει, με αποτέλεσμα να παρασύ­ρει και να τραυματίσει θανά­σιμα τον 21χρονο.


Ο λοχίας κρίθηκε ομό­φωνα ένοχος από το Στρα­τοδικείο για ανθρωποκτονία από αμέλεια και καταδι­κάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους και τριών μηνών.

Οι συγγενείς του 21χρονου προσέφυγαν στα δικα­στήρια διεκδικώντας απο­ζημίωση για την ψυχική οδύνη που υπέστησαν, ενώ παράλληλα αξίωσαν την κα­ταβολή των εξόδων κηδείας και τα χρήματα για την κατασκευή του μνήματος. Το ΣτΕ απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς του Ελληνικού Δημοσίου, που ζητούσε να αναιρεθεί η εφετειακή από­φαση η οποία είχε προηγηθεί και δικαίωνε τους συγγενείς.

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-15/05/2017)

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ