2017-05-20 20:00:27
Φωτογραφία για Νικολάκη, αυτό λέγεται δημόσιος φιμωμένος διάλογος!
 

 

Είμαι παιδί της Χούντας, με ειδική μεταχείριση από τη Χούντα και ξέρω πάρα πολύ καλά τι θα πει Χούντα και λογοκρισία και φίμωση – ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΜΑΘΩ ΤΩΡΑ – επανάληψη μαθήματος κάνω! 

Σε κεντρώα οικογένεια μεγάλωσα, ωστόσο δεν έλειψαν οι κοριοί στο τηλέφωνο μας, τα γράμματα μας παραδίδονταν ανοιγμένα και με σκοτς τέιπ ξανακλεισμένα, είχαμε και τον οικογενειακό μας πράκτορα να μας ακολουθεί παντού. Έτσι έβγαλα την εφηβεία μου. Αλλά… λες Χούντα ήταν, τότε Τότε αποφάσιζαν και διάτασσαν χωρίς να μπορείς να πεις κουβέντα. Τώρα κάποιοι αποφασίζουν και διατάσσουν μεν, αλλά τώρα έχουμε δημοκρατία, έχουμε ελευθερία λόγου, σωστά;

ΛΑΘΟΣ! Γιατί ελευθερία λόγου δεν είναι μόνο να λες ελεύθερα τη γνώμη σου, αλλά να έχεις και ίσες ευκαιρίες να ακούγεται. Και εξηγώ:

Νίκος Χατζηνικολάου: Ανοίγει “δημόσιο διάλογο” στο enikos.gr με θέμα την παιδεία, όπου στις ερωτήσεις του κοινού απαντά επιτελείο του υπ. Παιδείας. Η σελίδα διευκρινίζει:


“Το θεματικό Live Chat του enikos.gr αφορά στις επικείμενες αλλαγές στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα. Στελέχη του υπουργείου Παιδείας απαντούν στα ερωτήματά σας. Δεν απαντούν σε εκτιμήσεις, σχόλια ή ερωτήματα πολιτικού περιεχομένου. Στην προσπάθεια μας να ενημερωθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι αναγνώστες, ας είμαστε όλοι ευπρεπείς στην διατύπωση των ερωτημάτων ή των σχολίων μας”.

Πείτε μου, λοιπόν, για ποιο λόγο λογοκρίθηκε η ερώτηση μου;

Δυο μέρες περιμένει “έγκριση”. Και περιμένοντας,  πέρασαν χρόνιααα… που λέει και το τραγούδι… Ας μου πει, λοιπόν, ο Νικολάκης, ή το επιτελείο του υπουργείου, για ποιο λόγο δεν απαντήθηκε η ερώτηση μου και λογοκρίθηκε; Ήταν απρεπής; Ήταν πολιτικού περιεχομένου; Ήταν απλή εκτίμηση και σχόλιο άνευ ερώτησης; Μιας ερώτησης που με καίει μισό αιώνα;

Ευτυχώς που δεν έμεινα αγράμματη, καθώς ό,τι κυκλοφορούσε σε μορφή βιβλίου, διαβαζόταν από μένα για δεκαετίες, αφού για πολλά χρόνια εργάστηκα στο χώρο έκδοσης – πώλησης και μετάφρασης βιβλίων. Η επαγγελματική μουσική ενασχόληση προέκυψε μετά.

Πάμε παρακάτω. Ρωτάει κάποιος Στέργιος:

Για τα επόμενα 2 σχολικά έτη θα συνεχίσει το ίδιο χρονοδιάγραμμα για τις ενδοσχολικές και Πανελλαδικές Εξετάσεις (δηλ τέλος Μαΐου οι ενδοσχολικές, Ιούνιο οι Πανελλαδικές);

Ναι, γιατί δεν γίνεται να μην έχεις πάρει το απολυτήριο και να διεκδικείς την εισαγωγή σου στα ΑΕΙ.

Και όμως γινόταν χρόνια. Και η πείρα λέει ότι αν κάποιος είναι τόσο κακός μαθητής ώστε να μην μπορεί να γράψει στα ενδοσχολικά και να κοπεί, πως είναι δυνατόν να αριστεύσει και να περάσει τις πανελλαδικές; Πως είναι δυνατόν παραμονή πανελλαδικών τα παιδιά να απασχολούνται με εξετάσεις δευτερευόντων μαθημάτων; Επίσης, πως είναι δυνατόν σε μια σχολική μονάδα που έχει Λύκειο και Γυμνάσιο μαζί, οι καθηγητές να σταματούν τα μαθήματα στο παρά πέντε πριν τις εξετάσεις στο Γυμνάσιο για να κάνουν επιτηρήσεις στο Λύκειο και το σχολικό πρόγραμμα να γίνεται μπάχαλο; Γιατί αυτό έχει ακριβώς γίνει.

Και πάμε τώρα και στην “πολυφωνία” του real.fm, του πρώτου ραδιοφώνου της πόλης. Λέει ο Νικολάκης ότι κάποιος ακροατής σχολιάζει τον άστατο καιρό κι αφήνει υπονοούμενο ότι κάτι πρέπει να συμβαίνει, δεν είναι νορμάλ όλες αυτές οι απότομες αλλαγές.

Και σχολιάζει ο Νικολάκης, ναι πρέπει να δούμε κάποια στιγμή το θέμα που λέγεται περιβάλλον.

Και στέλνω μήνυμα στο σταθμό, να πει εκ μέρους μου, ότι διενεργούνται ψεκασμοί που επηρεάζουν το κλίμα, ΕΓΩ το λέω, όχι εσύ Νικολάκη, δική μου η ευθύνη!

Και παίρνω και τηλέφωνο στο σταθμό, όσο παίζουν διαφημίσεις και παρακαλώ ο κος Χατζηνικολάου να μην μου λογοκρίνει το σχόλιο. Το είδα, λέει η κοπέλα στο τηλέφωνο, θα το πει.

Και ο Νικολάκης δεν το είπε…. Στερνή μου Χούντα, να σ’ είχα σαν πρώτα; Νταξ… φυλακή δεν θα πάω γιατί λέω την άποψή μου, αλλά και ίσα δικαιώματα δεν έχω να ακουστώ. Αλλά… για στάσου… κάποιοι θα ήθελαν να πάω ΚΑΙ φυλακή – αχα! Το ξέχασα! Είναι εκείνοι που κατέθεσαν μήνυση εναντίον μου για “σπορά ψευδών ειδήσεων” για αναδημοσίευση άρθρου που, βάσει νόμου, δεν θεωρείται ΚΑΝ ότι είναι είδηση! αχαααα -Χουντάρα λέμε! Τι βρίζετε ωρέ σεις τον Ερντογάν; Ο άνθρωπος τουλάχιστον ΔΕΝ κρύβεται! Δεν λέει μιλάτε ελεύθερα, λέει απαγορεύεται αυτό, εκείνο, το άλλο και χαρακτηρίζεται ανάλογα, δεν το παίζει δημοκράτης στη χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία όπου και επί τόπου ψόφησε!

Που βρίσκεται στην παγκόσμια κατάταξη ελευθερίας τύπου η Τουρκία, σύμφωνα με την οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα; Η Τουρκία, που βρίσκεται στην 155η θέση, “μετακινήθηκε προς το στρατόπεδο του απολυταρχικού καθεστώτος” έπειτα από το αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον Ιούλιο, σημειώνει η οργάνωση που επισημαίνει ότι η χώρα “σήμερα αναδεικνύεται στη μεγαλύτερη φυλακή στον κόσμο για τους εκπροσώπους του Τύπου”.

Και που βρίσκεται η Ελλαδίτσα μας που έχει μετακομίσει στον Αμαζόνιο και γέμισε παπαγαλάκια; Η Ελλάδα βρίσκεται στην 88η θέση! Λίγο πριν κάποιες χώρες απολυταρχικών καθεστώτων Λ. Αμερικής, Μέσης Ανατολής και Αφρικής. Δείτε ΕΔΩ τον χάρτη.

Και συνεχίζουμε το πρόγραμμα μας με ευχάριστες ειδήσεις απ’ όλη την ΕλλάδαΣήμερα γά… σημέρα γάμος γίιιινεταιαιαι… 

Τα νέα είναι ευχάριστα! Παντρεύεται ο δούλος (όχι του Θεού) Ελληνικά Hoaxes, τον άλλο δούλο (όχι του Θεού), Athens Voice:

Περιττό να σας πω ότι οι αντιδράσεις των δικών τους οπαδών είναι μες την καλή χαρά!

Και πολλές άλλες ευχές για το γάμο της χρονιάς! Ένα συστημικότατο με κάκιστα δείγματα πολιτικής και περιεχομένου ΜΜΕ, τα κάνει πλακάκια με τους δήθεν απομυθοποιητές του διαδικτύου που χαρακτηρίζουν ως “ψευδή είδηση” ό,τι δεν τους αρέσει ή δεν βολεύει την τακτική τους, ακόμα και ημερίδες του ΙΣΑ! Έ ρε γλέντια!!! Αυτοί οι δυο θα το παίζουν μπάτσοι του διαδικτύου; Απλά… ξεχάστε το!

Ξέχασε το κι εσύ Φώτη, βγάλ’ το από το μυαλουδάκι σου. Με θυμάσαι; Εγώ πολύ καλά, από τη συνεργασία μας στο ΚΛΙΚ. Από το οποίο παραιτήθηκα γιατί εσύ φέρθηκες αντιδεοντολογικά. Τη θυμάσαι την περίπτωση; Αν όχι, πες μου να σου θυμίσω τη μαμουνιά που μου έκανες.

Αλλά τι ασχολούμαι μαζί σας; Εσείς σκάβετε μόνοι σας το λάκκο καλύτερα από μένα.

Όσο για σένα Νικολάκη, και τον κάθε Νικολάκη, αν θέλετε ο κόσμος να σας διαβάζει και να σας ακούει, πάτε λίγα χρόνια πίσω, όταν η δημοσιογραφία ήταν στο επίπεδο λειτουργήματος. Έρευνα, ανταγωνισμός αποκαλύψεων, κριτική στο σύστημα, αληθινές ειδήσεις και όχι κόπυ πάστε των αμερικάνικων δελτίων τύπου, των γραμμένων από τις μυστικές υπηρεσίες. Μόνο έτσι θα ξανακερδίσετε το χαμένο σας κοινό, κι εμείς οι εναλλακτικοί, θα κάνουμε -επί τέλους- διακοπές!

Υ.Γ.: Ποιος θα λέει στο Athens Voice ποιες είναι οι αληθινές ειδήσεις; Η Μίλα μου βρώμικα; 

Δείτε επίπεδο του Athens Voice:

nea.allnewz.gr

Διαβάστε επίσης:

Εσείς εκεί στον ΙΣΑ πήρατε “άδεια” για τις ημερίδες σας;
thesecretrealtruth
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ