2017-05-21 20:35:12
Φωτογραφία για Αυστρία: Πόλη αρνείται να δεχτεί πρόσφυγες μετά τον βιασμό 15χρονης
Ο Peter Eisenschenk, δήμαρχος στο Tulln της Αυστρίας. Φωτό: Heute News

Ο δήμαρχος του Tulln στην Κάτω Αυστρία ανακοίνωσε ότι η πόλη θα σταματήσει να δέχεται πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο. Η απαγόρευση έρχεται μετά από σεξουαλική επίθεση σε μια έφηβη κοπέλα που φέρεται ότι διαπράχθηκε από πρόσφυγες.

Η απαγόρευση ανακοινώθηκε στο Tulln νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ενώ ο δήμαρχος ενημέρωσε τις ανώτερες αρχές στην περιοχή ότι η πόλη του αρνείται να δεχτεί πρόσφυγες ή αιτούντες άσυλο “μέχρι νεωτέρας ειδοποίησης”, ανέφεραν τοπικά ΜΜΕ.

“Έχουμε μηδενική ανοχή έναντι των εγκληματιών αιτούντων άσυλο που καταχράζονται τα δικαιώματα ενώ είναι φιλοξενούμενοι. Λαμβάνοντας υπόψη το τι έκαναν αυτοί οι εγκληματίες στο κορίτσι, απαιτείται η πλήρης βαρύτητα του νόμου”, δήλωσε ο δήμαρχος Peter Eisenschenk στο Heute News.

Κανένας πρόσφυγας ή αιτών άσυλο δεν θα επιτρέπεται στην πόλη ενώ το περιστατικό διερευνάται, είπε. Ο δήμαρχος ζήτησε κοινοβουλευτική ακρόαση σχετικά με το θέμα.


Τρεις άντρες υποψιάζονται ότι «βίασαν βίαια» ένα κορίτσι ηλικίας 15 ετών στα τέλη Απριλίου, ανέφερε η Υπηρεσία Τύπου της Αυστρίας (APA), επικαλούμενη την αστυνομία. Το κορίτσι κακοποιήθηκε δύο φορές από τρεις δράστες, ανέφερε η αστυνομία. Βρισκόταν στο σπίτι της αργά το βράδυ, όταν τρεις ύποπτοι την ακολούθησαν, την άρπαξαν και την ανάγκασαν να κλείσει το στόμα της. Στη συνέχεια φέρεται να βίασαν το θύμα τους, που κατάφερε να φύγει, αλλά ξαναπιάστηκε και κακοποιήθηκε ξανά σεξουαλικά.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, η τοπική εισαγγελία διέταξε 59 άνδρες κάτοικους στέγης ασύλου στην περιοχή να υποβάλουν δείγματα DNA, ανέφερε η APA. Τουλάχιστον ένας άνδρας τέθηκε υπό κράτηση.

Η αστυνομία δεν έχει αποκαλύψει περαιτέρω πληροφορίες προκειμένου να «μη θέσει σε κίνδυνο» τη διεξαγόμενη έρευνα, αλλά προέκυψαν αναφορές των μέσων ενημέρωσης υποδεικνύοντας ότι οι ύποπτοι είναι Αφγανικής και Σομαλικής καταγωγής.

Ο δήμος Tulln και οι υποστηρικτές του ζήτησαν από τον Αυστριακό υπουργό Εσωτερικών Βόλφγκανγκ Σάμποτκα να εξετάσει το ζήτημα, λέγοντας ότι η υπόθεση πρέπει να ακουστεί στο κοινοβούλιο, σύμφωνα με την Αυστριακή νομοθεσία, λέγοντας ότι η προσωρινή απαγόρευση των προσφύγων και των αιτούντων άσυλο είναι “πολύ λίγη”, σύμφωνα με την Αυστριακή εφημερίδα Nachrichten.

Πηγή:

www.rt.com

offtherecord.net.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ