2012-05-22 12:23:08
Φωτογραφία για Επόμενο πάτωμα... τα σύννεφα
Ανοίγει σήμερα τις πύλες του για πρώτη φορά επισήμως ο υψηλότερος πύργος του κόσμου. Μόνο σήμερα, επίσημη μέρα των εγκαινίων αναμένεται να τον επισκεφτούν 200.000 άνθρωποι. Χιλιάδες άνθρωποι περίμεναν από το πρωί στη σειρά, κάτω από τη βροχή για να εξασφαλίσουν μια θέση στο κτίριο.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ Ο πύργος Tokyo Skytree έχει ύψος 634 μέτρων, που από σήμερα θα είναι το νέο τηλεπικοινωνιακό κέντρο της ιαπωνικής πρωτεύουσας, με 312 καταστήματα και εστιατόρια, γραφεία, ενυδρείο και πλανητάριο. Ο ουρανοξύστης που βρίσκεται στο ανατολικό Τόκιο έχει δύο παρατηρητήρια στα 350 και στα 450 μέτρα και θέα 360 μοιρών της μεγαλούπολης.

Το Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες χαρακτήρισε τον Νοέμβριο τον Tokyo Skytree τον ψηλότερο πύργο στον κόσμο, ξεπερνώντας τον Πύργο της Καντόνας, ύψους 600 μέτρων. Το υψηλότερο κτίριο στον κόσμο είναι το ύψους 828 μέτρων Burj Khalifa στο Ντουμπάι.

Η εταιρία που διαχειρίζεται τον πύργο εκτιμά πως εκτός από επίτευγμα υψηλής αρχιτεκτονικής, ο πύργος θα αποδειχτεί και... χρυσωρυχείο καθώς οι επισκέπτες θα φτάνουν ετησίως τα 25 εκατομμύρια.
Kafeneio
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ