2017-06-23 10:29:24
Φωτογραφία για ΑΙΓΑΙΟ: Μπαράζ προκλήσεων με νέες υπερπτήσεις
Ο ΤΟΥΡΚΟΣ πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ έφυγε και οι Τούρκοι επέστρεψαν στο Αιγαίο με μια σειρά νέων προκλήσεων.

Οι προκλήσεις των Τούρκων, όπως εξε­λίχθηκαν χρονολογικά το τελευταίο 24ωρο: 

• Η Υδρογραφική Υπηρεσία του τουρκικού ναυτικού εξέδωσε τη NAVTEX 638/17, με την οποία δηλώνει ότι η ελληνική NAVTEX 346/17, η οποία εκδόθηκε από την Υδρογραφική του Π.Ν. και αφορά την παράνομη δέσμευση τριών περιοχών στο Αιγαίο για σχε­δόν όλο το 2017 με τις τουρκικές NAVTEX 821-822-823/16, εκδόθηκε από αναρμό­διο σταθμό (εννοεί τους ελληνικούς σταθμούς που είναι οι μοναδι­κοί εγκεκριμένοι από τον ΙΜΟ) και ως εκ τούτου είναι άκυρη!

• Με δεύτερη παρά­νομη NAVTEX (640/17) η Τουρκία επιχειρεί να ακυ­ρώσει την ελληνική NAVTEX 348/17, η οποία αναφέρεται σε έρευνες από το πλοίο «RV Hercules» στο σύμπλεγμα των Φούρνων, προβάλλο­ντας το επιχείρημα ότι η ελληνική NAVTEX εκδόθηκε από αναρμόδιο σταθμό.


• Όλα αυτά «επισφραγίστηκαν» με την υπέρ-πτηση άνωθεν των Φούρνων από δύο τουρ­κικά F-4. Ένα ζεύγος τουρκικών F-4 έκανε υπέρπτηση στο Μακρονήσι και στους Φούρ­νους, πετώντας στα 10.000 πόδια!

Το μπαράζ προκλήσεων ήρθε λίγες ώρες μετά την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουρ­γού Γιλντιρίμ. Όπως έλεγαν πηγές του ΓΕΕΘΑ, «το παραμύθι δεκαετιών που ήθελε το τουρ­κικό στράτευμα να λειτουργεί χωρίς να ενη­μερώνει την πολιτική ηγεσία έχει οριστικά τελειώσει, μετά τις μαζικές εκκαθαρίσεις που έκανε το καθεστώς Ερντογάν στις Ε.Δ. Σε κάθε μονάδα πια υπάρχει κομματικός κομισάριος».

Ο Γιλντιρίμ στην ομιλία του στη Θρά­κη είχε προσπαθήσει να φανεί «συγκαταβα­τικός», λέγοντας: «Έχουμε προβλήματα στο Αιγαίο, θα τα λύσουμε. Εσείς έχετε προβλή­ματα που αφορούν την Παιδεία, με τους μουφτήδες. Αντιστοίχως, υπάρχουν προσμονές της Ελλάδας για το θέμα της Θεολογικής Σχο­λής (της Χάλκης). Όλα αυτά θα τα συζητή­σουμε, δεν θα τα αποφύγουμε. Οι άνθρωποι συνεννοούνται μιλώντας».

Προς το παρόν, όμως, δεν μπορούμε να μιλάμε για συνεννόηση, αλλά περισσότερο για πολεμικό κλίμα στο Αιγαίο.

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

(ΕΙΔΗΣΕΙΣ-22/06/2017)

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η Intel θα βελτιώσει τα 72cores Xeon CPU
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η Intel θα βελτιώσει τα 72cores Xeon CPU
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ