2017-06-25 11:56:54
Φωτογραφία για Τα απανωτά «αυτογκόλ» του Έλληνα Πρωθυπουργού και οι τουρκικές παραβιάσεις
ΑΦΩΝΟΙ έμειναν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπο­ρίας ακούγοντας τον Τούρκο πρω­θυπουργό, Μπιναλί Γιλντιρίμ, κατά την πρόσφατη επίσημη επίσκεψη του στην Αθήνα, τη Δευτέρα, να αναφέρεται σε «παραβάσεις και παραβιά­σεις που γίνονται εκατέρωθεν» ενώ­πιον του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος παρακολου­θούσε αμήχανος και αμίλητος, αφού δεν έλαβε τον λόγο για να δώσει την κατάλληλη απάντηση. Και δεν ήταν μόνο η συγκεκριμέ­νη, «ατυχής» -για να χρησιμοποιή­σουμε μια κομψή λέξη- στιγμή του κ. Τσίπρα στη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογο του, αφού τα «γκολ» τα έτρωγε διαδοχικά το ένα μετά το άλλο.

«Λάβαμε υπόψη μας το θέμα των παραβάσεων και παραβιάσεων που γίνονται εκατέρωθεν. Το θέμα εί­ναι να μην κορυφώνεται η ένταση», σημείωσε ο Τούρκος πρωθυπουρ­γός, χωρίς να πάρει απάντηση από τον Αλέξη Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός, αν και είχε χρόνο να τη σκε­φτεί, λόγω του χρόνου μετάφρασης της πρότασης, εντούτοις προτίμησε να τηρήσει σιωπή, συνηγορώντας έτσι υπέρ ενός παράλογου και επι­κίνδυνου συμψηφισμού που επιδι­ώκει η Άγκυρα, καθώς με τη μη απά­ντηση ουσιαστικώς «αποδέχεται» τις τουρκικές έκνομες και παράλογες αιτιάσεις, που τέθηκαν δημοσί­ως, στο ανώτερο επίπεδο και στην «έδρα μας»!


«Δηλαδή, τώρα πληροφορηθήκαμε ότι τόσα χρόνια είμαστε ΚΑΙ εμείς παράνομοι;», είπε αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, πιλότος μαχητικού, με εκατοντάδες αναχαιτίσεις των Τούρκων στο Αιγαίο, και απο­χώρησε από την αίθουσα των δημο­σιογράφων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, χωρίς να προσθέσει το πα­ραμικρό, με την απογοήτευση ζωγρα­φισμένη στο πρόσωπο του. Λίγη ώρα νωρίτερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε δηλώσει πως «η θε­τική ατζέντα πρέπει να βασιστεί στις σχέσεις καλής γειτονίας και σεβα­σμού, χωρίς εκατέρωθεν ενέργειες που την υπονομεύουν». Δηλαδή, η Ελλάδα, συμφωνά με τα λεγόμενα -δημοσίως- από τον πρωθυπουργό της χώρας, φαίνεται να... υπονομεύ­ει με ενέργειες της την καλή γειτονία με τους Τούρκους και καλό θα είναι να τις σταματήσουμε. Τρίτο «γκολ» - που δεν ήταν «αυτογκόλ», αλλά και αυτό μετράει κανονι­κά: Δύο φορές στις δημόσιες τοποθε­τήσεις του ο Τούρκος πρωθυπουργός τόνισε ότι «(οι δυο χώρες)... μοιρα­ζόμαστε το ίδιο, κοινό, γεωγραφικό πλάτος». Για γεωγραφικό μήκος δεν έκανε λόγο. Γιατί άραγε; Μήπως γιατί η Τουρκία διεκδικεί δικαιώματά της (στην έρευνα και τη διάσωση στο Αιγαίο) μέχρι τον 25ο Μεσημβρινό, που «χωρίζει» το Αι­γαίο στη μέση; Και σε αυτό το ζήτη­μα ο κ. Γιλντιρίμ δεν έλαβε επίσης δημοσίως, όπως δημοσίως τα έθεσε, την απάντηση που θα έπρεπε.

Του ΛΕΩΝΙΔΑ Σ. ΜΠΛΑΒΕΡΗ[email protected]

(ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ-24/06/2017)

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ