2017-07-01 17:44:14
Φωτογραφία για O Ron Dennis πουλάει τις μετοχές του και αποχωρεί οριστικά
Ο Ron Dennis, ο άνθρωπος που ηγήθηκε της ομάδας η οποία δημιούργησε την εμβληματική, τριθέσια F1, ο άνθρωπος που ίδρυσε το σημερινό τμήμα κατασκευής αυτοκινήτων δρόμου και που πήρε μια σειρά από παγκόσμια πρωταθλήματα Formula 1, θέτοντας τα στάνταρ με τα οποία λειτουργούν σήμερα οι ομάδες, ανακοίνωσε ότι πούλησε όλες τις μετοχές που είχε στην κατοχή του.

Επιβεβαιώθηκε το ρεπορτάζ του Sky News, που ανέφερε ότι έχει πάρει τέλος μια συνεργασία που ξεκίνησε όταν η αγωνιστική ομάδα της F1 ήταν σε άσχημη φάση, το 1980. Σήμερα, η αξία του McLaren Group εκτιμάται σε πάνω από €2,7 δις.

Το διαζύγιο θα επισημοποιηθεί όταν ο Dennis μεταβιβάσει "τις επόμενες εβδομάδες ή μήνες" το μερίδιο 25% που έχει στο McLaren Technology Group και το 11% που έχει στη McLaren Automotive. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει πάρει €313 εκατομμύρια για τις μετοχές του και εφεξής δεν θα έχει κανένα ρόλο στη McLaren.


O Dennis, που έκλεισε τα 70 πριν λίγες μέρες, πήρε τίτλο ευγενείας (CBE) το 2000. Βγήκε στο προσκήνιο όταν τοποθετήθηκε επικεφαλής της τότε ταλαιπωρούμενης ομάδας της McLaren το 1980, με αποτέλεσμα αυτή να επιστρέψει στις νίκες και τους τίτλους. Στους οδηγούς που πήραν παγκόσμιους τίτλους όταν ο Dennis ήταν στο πηδάλιο της McLaren, περιλαμβάνονται οι Niki Lauda, Alain Prost, Ayrton Senna, Mika Häkkinen και Lewis Hamilton.

Οι σχέσεις του Dennis με τους συνιδιοκτήτες του McLaren Group χάλασαν γύρω στο 2014, για απροσδιόριστους λόγους. Αυτό έγινε η αρχή αλυσιδωτών αντιδράσεων, όπου ο Dennis επιχείρησε να εξαγοράσει τη McLaren από τους συνιδιοκτήτες του. Όμως δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει τους πόρους για να το πετύχει, οπότε τον έβαλαν στο περιθώριο στο τέλος του 2016, αφαιρώντας του κάθε έλεγχο πάνω στην εταιρεία που είχε δημιουργήσει.

Ο Dennis δήλωσε πριν λίγο σχετικά με την ανακοίνωση της αποχώρησής του:

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος που έφτασα σε συμφωνία με τους άλλους μετόχους της McLaren. Η συμφωνία αντιπροσωπεύει ένα αρμόζον τέλος της θητείας μου στη Mclaren  μου επιτρέψει να επικεντρωθώ στα άλλα μου ενδιαφέροντα. Πάντα έλεγα ότι τα 37 χρόνια μου στο Woking πρέπει να θεωρούνται ένα απλό κεφάλαιο στο βιβλίο της Mclaren, και της εύχομαι κάθε επιτυχία στη συνέχεια της πορείας της».

Ο σεϊχης Mohammed bin Essa Al Khalifa του Μπαχρέιν [ως εκπρόσωπος της βασιλικής οικογένειας που είναι και η μεγαλομέτοχος], σχολίασε: «Μια μέρα στο κοντινό μέλλον θα περιγράψουμε τα σχέδιά μας για τους επερχόμενους μήνες και χρόνια, που θα αποτελέσουν μια εξαιρετικά συναρπαστική περίοδο στην ιστορία της Mclaren. Όμως τώρα, σήμερα, πρέπει να κοντοσταθούμε για να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στον Ron. Εκ μέρους, λοιπόν, της McLaren και όσων συμπλέουν με αυτήν, θέλω να πω τρεις λέξεις από καρδιάς: σε ευχαριστούμε Ron».

Η ειρωνεία είναι ότι σήμερα η McLaren Automotive ανακοίνωσε κερδοφορία για τέταρτη συνεχή χρονιά, σε έξι χρόνια ύπαρξης. Αναλυτές λένε ότι η εταιρεία είναι πιο επιτυχημένη από κάθε άλλη εξάχρονη εταιρεία αυτοκινήτων στην Ιστορία.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ