2017-07-05 09:51:14
Φωτογραφία για Πρόστιμα για αλόγιστη χρήση νερού και λιποσυλλέκτες
Χρηματικά πρόστιμα θα επιβάλλονται σε νοικοκυρές που κάνουν αλόγιστη χρήση νερού με λάστιχα, για ποτίσματα και πλύσιμο των σπιτιών τους, αλλά και σε επαγγελματίες εστίασης που, αν και ενημερώθηκαν, δεν φρόντισαν να βάλουν λιποσυλλέκτες, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται το δίκτυο και οι καταναλωτές της ΔΕΥΑΜΒ για την απόφραξή του.

Τα παραπάνω αποφασίστηκαν στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ, όπου έγινε γνωστό ότι μέχρι τον Οκτώβριο αναμένεται να ολοκληρωθούν τα έργα σύνδεσης του δικτύου ακαθάρτων Αγριάς και Σωρού, με τις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων.

Ενημερώνοντας το Δ.Σ., για τα επιπλέον μέτρα περιστολής κατανάλωσης νερού, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Αριστ. Σαββάκης, τόνισε ότι συμπληρώνονται τα μέτρα που έχουν ληφθεί για περιστολή κατανάλωσης νερού, ενώ ενεργοποιήθηκαν γεωτρήσεις για άρδευση πάρκων και γηπέδων.

«Ερχόμαστε να πάρουμε μέτρο γιατί πολλοί καταναλωτές χρησιμοποιούν αλόγιστα το λάστιχο. Δεν θέλουμε να υπάρχει αυτό, μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου», τόνισε.


Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ, για να υπάρχει λελογισμένη χρήση νερού θα γίνονται έλεγχοι από τα συνεργεία διακοπής νερού και για σύνεση θα επιβάλλεται πρόστιμο 100 € για να συμμορφώνονται με το νέο μέτρο. Το πρόστιμο θα περιλαμβάνεται στο λογαριασμό.

Στο πλαίσιο της εξοικονόμησης νερού η ΔΕΥΑΜΒ έχει ενεργοποιήσει γεωτρήσεις για την άρδευση των γηπέδων Διμηνίου, Νεαπόλεως, ΕΤΒΑ και ΕΑΚ. Η ενεργοποίηση των γεωτρήσεων αυτών θα αποδώσει στο υδραγωγείο ποσότητα 1000 m3 νερού. Ακόμη, ενεργοποιήθηκαν οι υφιστάμενες γεωτρήσεις για την άρδευση πρασίνου (500 m3) και ολοκληρώθηκε ησυντήρηση και αποδοτική λειτουργία των μονάδων ώσμωσης.

Οι λιποσυλλέκτες

Μέχρι 30 Σεπτεμβρίου δόθηκε προθεσμία από την ΔΕΥΑΜΒ για την τοποθέτηση λιποσυλλεκτών από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Ο πρόεδρος της Επιχείρησης Αρ. Σαββάκης, υπενθύμισε ότι είχε ληφθεί απόφαση για τοποθέτηση λιποσυλλεκτών σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, είχαν σταλεί επιστολής και είχε οριστεί επιτροπή ελέγχου η οποία έλεγξε 640 σημεία (ταβέρνες, τσιπουράδικα, παρασκευαστήρια κλπ.) ωστόσο όπως τόνισε, μόνο ένα 10% ανταποκρίθηκε.

Από την ΔΕΥΑΜΒ προτάθηκε να δοθεί χρονικό διάστημα μέχρι και την 30η Σεπτεμβρίου για την ενημέρωση των φακέλων αποχέτευσης και την παράλληλη τοποθέτηση λιποσυλλέκτη, διαφορετικά όπως τονίστηκε «Με το πέρας της παραπάνω προθεσμίας όταν διαπιστώνεται μη συμμόρφωση, θα ακολουθούνται οι διαδικασίες διακοπής της σύνδεσης με το δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων της ΔΕΥΑΜΒ και θα επιβάλλονται πρόστιμα, ύψους 200 €, όσο και το κόστος ενός λιποσυλλέκτη.

Επίσης στη σημερινή συνεδρίαση αποφασίστηκε η άσκηση προσφυγής κατά της απόφασης του Λιμενάρχη, που επέβαλε πρόστιμο για υπερχείλιση του αγωγού ομβρίων, με την πολιτική ηγεσία της ΔΕΥΑΜΒ να χαρακτηρίζει απαράδεκτο να συνεχίζεται αυτή η λογική του λιμεναρχείου. Όπως επισημάνθηκε «κάθε φορά που γίνεται επιδιόρθωση στον αγωγό ομβρίων που κάνουμε υπερχείλιση για κάποιες ώρες μέσα στο λιμάνι, αντιμετωπιζόμαστε ως παραβάτες από το λιμεναρχείο και μας επιβάλλει πρόστιμο. Γι αυτό ζητάμε να γίνει προσφυγή για να τονιστεί ότι η ΔΕΥΑΜΒ δεν έκανε κάτι παράνομο, αλλά κάτι που ορίζει η άδειά της», δήλωσε ο κ. Σαββάκης, που πρόσθεσε ότι η ΔΕΥΑΜΒ θα πληρώσει το πρόστιμο των 3000 € που της έχει επιβληθεί.

Ως το τέλος του χρόνου τα έργα αποχέτευσης

Σε ερώτηση του συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Μαργαρίτη Πατσιαντά, για το έργο αποχέτευσης του Σωρού, επισημάνθηκε ότι αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο, η σύνδεση του αποχετευτικού δικτύου του Σωρού με τις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων.

Υπηρεσιακοί παράγοντες εκτίμησαν ότι μέχρι το τέλος του χρόνου (πιθανόν τον Οκτώβριο) θα ολοκληρωθεί και θα συνδεθεί με το βιολογικό και το αποχετευτικό της Αγριάς.

Τέλος, σχετικά με την κτήση γης για σύνδεση δικτύου ακαθάρτων της Ν. Αγχιάλου με τις ΕΕΛ, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ ενημέρωσε ότι οι ενέργειες αφορούν τη διαδρομή από Αγχίαλο μέχρι Βιολογικό.

Στη διαδρομή αυτή, τόνισε πρέπει να γίνουν τρία αντλιοστάσια, ήδη έγινε συζήτηση, με δύο ιδιοκτήτες έγινε προσύμφωνο, όπως αναμένεται να γίνει και με τον τρίτο, ενώ ο φάκελος του έργου πρέπει να βρίσκεται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας μέχρι τις 17 Ιουλίου.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ