2017-07-17 10:43:31
Φωτογραφία για Ποιους ενοχλεί η φρεγάτα ανοιχτά της Άνδρου;
Κάτοικοι της Άνδρου διαμαρτύ­ρονται για την παρουσία φρεγάτας του Πολεμικού Ναυτικού στα ανοιχτά της νησιού και προβαίνουν σε έντονα δια­βήματα στις τοπικές Αρχές. Ισχυρίζονται τα εξής:

Το πλοίο μολύνει τη θάλασσα. Το ελικόπτερο όταν απονηώνεται κάνει θόρυβο. Η παρουσία της φρεγάτας στο Μπατσί τρομοκρατεί τους τουρίστες. Η θέα του πολεμικού πλοίου διώχνει τους υποψήφιους αγοραστές των οικο­πέδων τους. Το πλήρωμα, όταν βγαίνει για έξοδο, μπορεί να ενοχλήσει... τις κοπέλες.

Από την πλευρά του, πάντως, ο έπαρχος Άνδρου Δ. Λοτσάρης στηρίζει την παρουσία του πολεμικού πλοίου -βρίσκεται εκεί στο πλαίσιο περιπολίας στο Αιγαίο σε μια «θερμή» περίοδο- και επισημαί­νει: «Ως έπαρχος θεωρώ ότι η παρου­σία της φρεγάτας στο Μπατσί προσδί­δει υπερηφάνεια και αίσθημα ασφαλεί­ας στους κατοίκους και στους επισκέ­πτες της περιοχής, αλλά και του νησιού, μια και μπορεί ανά πάσα στιγμή να συνδράμει σε θέματα διάσωσης αν­θρώπων από προβλήματα υγείας και ατυχημάτων.


Επίσης, εκτός από ασφάλεια, τα οφέλη για την Άνδρο είναι και οικονομικά, καθώς το πλήρωμα της φρεγάτας συμβάλλει στην τοπική οικονομία του νησιού καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, γεγονός υψίστης σημασίας για έναν τόπο με πολύ μικρή τουριστική περίοδο». 

Χ.Α.Κ.

(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-15/07/2017)

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Κάποιοι διώχνουν την φρεγάτα από την Άνδρο - Απάντηση επάρχου
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ