2017-07-19 16:36:42
Φωτογραφία για Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης: 17.500 κλήσεις σε δύο μήνες
Τον καθιερωμένο απολογισμό του έργου της για το δίμηνο Μαΐου-Ιουνίου του 2017 ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη 18 Ιουλίου 2017, η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης.

Στη διάρκεια των σταθερών καθημερινών ελέγχων βασικών οδών της πόλης, όπως Τσιμισκή, Μητροπόλεως, Βασ. Όλγας, Ι. Δραγούμη, Βενιζέλου, Εγνατίας, Λ. Νίκης, Ερμού, βεβαιώθηκαν συνολικά 17.434 τροχονομικές παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.

Η Υπηρεσία, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, εξέτασε συνολικά 819 ενστάσεις και διεκπεραίωσε 528 τηλεφωνικές και 56 ψηφιακές καταγγελίες. Επίσης, διενεργήθηκαν 286 τακτικοί και έκτακτοι έλεγχοι σε Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, κατά τους οποίους διαπιστώθηκαν 176 παραβάσεις σε 135 καταστήματα, ενώ εκτελέστηκαν 21 διοικητικές κυρώσεις και 15 αυτοψίες.

Παράλληλα, σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. και τους λοιπούς κατά περίπτωση συναρμόδιους φορείς, συγκροτήθηκαν 86 μικτά κλιμάκια, με στόχο τον έλεγχο του παράνομου υπαίθριου εμπορίου, τη βεβαίωση τροχονομικών παραβάσεων και την τήρηση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας στα Κ.Υ.Ε.


Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα πραγματοποιήθηκαν 292 επισκέψεις και 622 θεωρήσεις του γνησίου υπογραφής κατ΄ οίκον, και στις δύο βάρδιες, για δημότες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Επιπλέον, στο πλαίσιο του πιλοτικού εκπαιδευτικού προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής, που υλοποιεί η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης, πήραν μέρος 200 μαθητές από τρία δημοτικά σχολεία.

Επίσης, μετά από ενέργειες της Υπηρεσίας, κατασχέθηκαν συνολικά 40 τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών, τα οποία είχαν συγκεντρωθεί παράνομα από τους μπλε κάδους ανακύκλωσης της πόλης μας.

Τέλος, επισημαίνεται ότι στην ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης (https://thessaloniki.gr/), ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα: «ΘΕΛΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ», «ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΩ», «Υποβολή ένστασης για παράβαση του Κ.Ο.Κ», «Υποβολή ενστάσεως ηλεκτρονικά» ή πληκτρολογώντας απευθείας το σύνδεσμοhttp://opengov.thessaloniki.gr/e-ypiresies/police/objection, δίνεται η δυνατότητα να κατατεθεί ηλεκτρονικά ένσταση για παράβαση του Κ.Ο.Κ που έχει βεβαιωθεί από την Υπηρεσία.
starxeiamas
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ