2017-08-01 11:32:43
Φωτογραφία για Διαγωνισμοί για 5 ακίνητα του ΥΠΕΘΑ στην Αθήνα
• Το πρώην ξενοδοχείο «La Mirage» στην οδό Κοτοπούλη 3, στην Ομόνοια (φωτό αριστερά) και το κτίριο τον ΜΤΣ επί της Κολοκοτρώνη 3-5.

• Νέα προσπάθεια αξιοποίησης με πολυετή εκμίσθωση στους πλειοδότες.

Την Παρασκευή 11 Αυγούστου θα επιχειρή­σει εκ νέου η Υπηρεσία Αξιοποίησης της Ακί­νητης Περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΠΑΑΠΕΔ) να παραχωρήσει για 40 χρόνια το κτίριο του πρώην ξενοδοχείου «La Mirage» στην οδό Κοτοπούλη 3, κοντά στην Ομόνοια.

Δύο ημέρες νωρίτερα πραγμα­τοποιείται ο ηλεκτρονικός διαγω­νισμός της ΥΠΑΑΠΕΔ για την εκμίσθωση 5.000 τ.μ. στην οδό Κολοκοτρώνη 3-5, ιδιοκτησίας του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, ενώ για μεθαύριο Τετάρτη έχει προ­γραμματιστεί ο διαγωνισμός για τη 12ετή παραχώρηση τετραώρο­φου κτιρίου επί της οδού Ξάνθου 3, κοντά στην πλατεία Συντάγμα­τος και του διατηρητέου στην οδό Βαλτετσίου 17. Η τιμή εκκίνη­σης του ετήσιου μισθώματος στον νέο διαγωνισμό για το πρώην «La Mirage» είναι τα 336.000 ευρώ (28.000 ευρώ τον μήνα), με τον πλειοδότη να έχει την υποχρέω­ση επένδυσης 5.000.000 ευρώ για την ανακατασκευή του πολυώρο­φου κτιρίου.


Το κτίριο του πρώην ξενοδο­χείου αποτελείται από το ισόγειο, τα υπόγεια α’ και β', τον α’ όρο­φο, οκτώ τυπικούς ορόφους και το δώμα, ενώ περιλαμβάνει βοηθητι­κές εγκαταστάσεις και εξοπλισμό. Περιλαμβάνει, επίσης, δύο καταστήματα στο ισόγειο, το ένα με πρόσοψη επί της οδού Κοτοπού­λη 3 και το άλλο επί της στοάς του κτιρίου.

Για 12 χρόνια

Στις 9 Αυγούστου διενεργείται από την ΥΠΑΑΠΕΔ και ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός για τη 12ετή μίσθω­ση του κτιρίου στάθμευσης αυ­τοκινήτων επί της οδού Σίνα 20, ιδιοκτησίας του Μετοχικού Ταμεί­ου Ναυτικού. Ως τιμή εκκίνησης έχουν οριστεί τα 240.000 ευρώ ως ετήσιο μίσθωμα (20.000 ευρώ τον μήνα) και ποσοστό ετήσιας ανα­προσαρμογής του μισθώματος ίσο με την ετήσια μεταβολή του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή. Η ετήσια ανα­προσαρμογή δεν μπορεί να είναι κατώτερη από 1% επί του εκάστοτε διαμορφωμένου μισθώματος.

Για 12 χρόνια με δυνατότητα παράτασης για άλλα 12 παραχωρείται το τετραώροφο ακίνητο συ­νολικής επιφάνειας 386,05 τ.μ., ιδιοκτησίας του Ταμείου Αεροπο­ρικής Άμυνας, στην οδό Ξάνθου 3. Η τιμή εκκίνησης του διαγωνι­σμού που πραγματοποιείται με­θαύριο είναι τα 65.040 ευρώ ετησίως (5.420 ευρώ τον μήνα). Για το διατηρητέο επί της οδού Βαλτετσί­ου 17, για το οποίο επίσης πραγ­ματοποιείται ηλεκτρονικός διαγω­νισμός την Τετάρτη, υπάρχει ενδι­αφέρον για τη λειτουργία σχολής. Μπορεί, όμως, να αξιοποιηθεί και για άλλες χρήσεις, όπως εμπορικό κατάστημα κ.λπ.

Το κτίριο περιλαμβάνει υπόγειο, ισόγειό και α' όροφο συνο­λικής επιφάνειας 484 τ.μ. 0 δια­γωνισμός αφορά τη 12ετή παρα­χώρηση (με δυνατότητα παράτα­σης για άλλα 12 χρόνια) και τιμή εκκίνησης τα 36.000 ευρώ ετήσιο μίσθωμα.

Φώτης Κόλλιας[email protected]

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-31/07/2017)

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το κουρείο στην ΕΑΑΣ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το κουρείο στην ΕΑΑΣ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ