2017-08-04 14:18:48
Φωτογραφία για Ολοκλήρωση Θερινής Εκπαίδευσης ΣΣΑΣ
Κατά την περίοδο από 10 έως 27 Ιουλίου, η Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων πραγματοποίησε την ετήσια θερινή εκπαίδευση των Μαθητών της, η οποία έλαβε χώρα στην περιοχή του Ποσειδίου Χαλκιδικής.

            Οι Μαθητές και οι Μαθήτριες της Σχολής εκπαιδεύτηκαν σε αντικείμενα:

Aτομικής τακτικήςΑ’ ΒοηθειώνΑ’ Βοηθειών ΜάχηςΑεροδιακομιδήςΕπιβίβασης- πτήσης- αποβίβασης σε μεταφορικά Ε/ΠΚολύμβησηςΚωπηλασίας

          Η στρατιωτική εκπαίδευση συνεχίσθηκε με:

Αναχώρηση από τον καταυλισμό σε συνθήκες συναγερμού, δημιουργία δύο νέων καταυλισμών σε επιλεγείσες περιοχές όπου εξετάστηκαν τα αντικείμενα:ΑυτασφάλισηΔΜ σε συνθήκες μάχηςΔιακομιδή σε πραγματικές συνθήκεςΔιανυκτέρευση και διαβίωση σε άγνωστο περιβάλλον

          Η στρατιωτική εκπαίδευση κορυφώθηκε με την εκτέλεση άσκησης διπλής ενεργείας ( Αμυντικές- Επιθετικές Επιχειρήσεις) επιπέδου Διμοιρίας.


          Τέλος, στο πλαίσιο του απολογισμού εκπαιδεύσεως διοργανώθηκε αγώνας τροπαίου, όπου 6 ομάδες διεκδίκησαν το τρόπαιο φυσικής κατάστασης βάσει χρόνου αλλά κυρίως με βάση το ομαδικό πνεύμα, όπως παρακάτω:

    Διάνυση δρόμου 2 χλμ με οπλισμό και φόρτο μάχης    Λύση- αρμολόγηση ατομικού οπλισμού    Κολύμβηση 100 μ. στην ανοικτή θάλασσα     Κωπηλασία 100 μ. προς την ακτή     Διέλευση στίβου εμποδίων     Διελκυστίνδα 2 καλύτερων ομάδων για ανάδειξη νικητή

            Παράλληλα η Σχολή, στο πνεύμα της εξωστρέφειας, πραγματοποίησε:

            1. Εξόδους κάθε Τετάρτη σε παρακείμενους οικισμούς (Σίβηρη, Φούρκα, Ποσείδι) ως προβολή της Σχολής.

            2. Εθιμοτυπική επίσκεψη στην κατασκήνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, τους τροφίμους της οποίας ξενάγησε στον καταυλισμό της Σχολής.

            3. Τέλος προσκάλεσε και είχε την τιμή να παραθέσει δείπνο στον Πρύτανη και τους Αναπληρωτές Πρυτάνεις του ΑΠΘ στον καταυλισμό της Σχολής.
kranos
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ