2017-08-18 18:04:13
Φωτογραφία για ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΦΡΕΝΟ ΣτΕ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΟΑΣΘ
Παγώνει προσωρινά το ΣτΕ τη διαδικασία «εκκαθάρισης εν λειτουργία» του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με απόφαση του Β΄ Τμήματος Διακοπών του Συμβουλίου της Επικρατείας, πρέπει πρώτα να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα, που έχουν οριστεί για αρχές του ερχόμενου Δεκεμβρίου, για να ξεκινήσει οποιαδήποτε διαδικασία «εκκαθάρισης εν λειτουργία».

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας είχαν προσφύγει ο πρώην πρόεδρος του Οργανισμού και μέλη του διοικητικού συμβουλίου, τα οποία ζητούσαν με προσωρινή διαταγή του να «παγώσει» την όλη διαδικασία εκκαθάρισης του εν λόγω Οργανισμού και την μεταβίβαση των μετοχών του στη νέα εταιρεία που συστάθηκε και θα λειτουργήσει από τον Δεκέμβριο του 2019. Ειδικότερα, ο παλιός Ο.Α.Σ.Θ. ως Ν.Π.Ι.Δ., ο πρώην πρόεδρός του Χρήστος Στεφανίδης, ο πρώην αντιπρόεδρός του Νικόλαος Πετρογιάννης και ένα πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του, η Αγγελική Γρηγοριάδου, όλοι και μέτοχοι του Ο.Α.Σ.Θ., με δικηγόρο τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Πάνο Λαζαράτο, προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του Ελληνικού Δημοσίου, της εν λόγω υπουργικής απόφασης, αλλά και του ίδιου του νόμου 4482/2017.


Πηγές με γνώση των γεγονότων σημείωναν ότι το ΣτΕ με την απόφασή του απέρριψε όλες τις προσφυγές και νομιμοποίησε το Δ.Σ. με επικεφαλής τον Στέλιο Παππά. Παράλληλα απορρίπτει την ένσταση περί αντισυνταγματικότητας της εξαγοράς και της λύσης της παλαιάς σύμβασης. Προς εξισορρόπηση παραπέμπει τη διαδικασία ανάθεσης σε εταιρεία για την εκκαθάριση θέμα για το οποίο θα αποφασίσει το τριμελές συμβούλιο αναστολών.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ