2017-09-01 02:12:05
Φωτογραφία για ΕΟΠΥΥ: Αναβάθμιση του e-dapy από 1-10 Σεπτεμβρίου
Healthmag.gr

Οι πάροχοι θα μπορούν να υποβάλλουν τις απαιτήσεις τους από τον Οργανισμό από τις 11 Σεπτεμβρίου και μετά.

Σε αναβάθμιση του συστήματος e-dapy προχωρεί ο ΕΟΠΥΥ, με αποτέλεσμα από αύριο 1 Σεπτεμβρίου ως τις 10 Σεπτεμβρίου, να μην είναι δυνατή η υποβολή δαπανών από τους παρόχους.

Οι υποβολές Αυγούστου θα γίνονται δεκτές από το αναβαθμισμένο σύστημα, από τις 11 Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια.

Οι ημερομηνίες αυτές αφορούν το σύνολο των παρόχων, φαρμακεία, διαγνωστικά κέντρα, εργαστήρια, ιδιωτικές κλινικές.

Φαρμακεία

Ειδικά σε ότι αφορά τα φαρμακεία, σύμφωνα με ενημέρωση από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, οι νέες γνωματεύσεις αναλωσίμων Σακχαρώδη Διαβήτη και Σκευασμάτων Ειδικής Διατροφής που θα εκδοθούν από 1/9/2017 και εντεύθεν, θα έχουν προθεσμία εκτέλεσης δέκα ημέρες από την έκδοσή τους. 

Ο περιορισμός του 10ημέρου δεν θα ισχύσει για τα υπόλοιπα χορηγούμενα είδη που περιλαμβάνονται στην σύμβαση των φαρμακοποιών με τον ΕΟΠΥΥ, όπως οξυγόνα, αναπνευστικές συσκευές, ορθοπεδικά είδη κ.λπ..


Για γνωματεύσεις που έχουν εκδοθεί έως 31/8/2017 δεν θα ισχύσει ο περιορισμός του 10ημέρου, αλλά θα μπορούν να εκτελεστούν στο διάστημα που αναφέρεται στις γνωματεύσεις (δηλ. 1 ή 2 μήνες , όπως ισχύει έως σήμερα).

Το μήνυμα για το πότε ο ασφαλισμένος προμηθεύτηκε προϊόντα θα πρέπει οι φαρμακοποιοί να το λαμβάνουν υπόψιν τους μόνο για τις γνωματεύσεις που έχουν εκδοθεί έως 31/8/2017 και όχι μεταγενέστερα.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ