2017-09-08 02:08:06
Φωτογραφία για Ένταξη γιατρών άνευ ειδικότητας στο ΕΣΥ: Βήμα προς βήμα όλη η διαδικασία
By: Ιοκάστη Αλειφεροπούλου - Virus

Τη διαδικασία ένταξης στο ΕΣΥ με την ιδιότητα του Γενικού Γιατρού των γιατρών άνευ ειδικότητας που εργάζονται στο ΠΕΔΥ, καθορίζει με Υπουργική του Απόφαση ο Ανδρέας Ξανθός, στη βάση των διατάξεων του άρ. 25 του Ν.4461/2017 .

Η ρύθμιση αφορά έναν μικρό αριθμό γιατρών (περίπου 50) που είχαν ενταχθεί στο σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας πριν το 2001 χωρίς ειδικότητα, αλλά υπηρετούν στις Μονάδες Υγείας με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση και διαθέτουν πιστοποιητικό Γενικής Ιατρικής.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση έως και 30-09-2017 στην αρμόδια υπηρεσία της οικείας ΔΥΠΕ για την ένταξή τους στον κλάδο ιατρών ΕΣΥ, λόγω κεκτημένου δικαιώματος. Η αίτηση συμπληρώνεται σε ειδικό έντυπο το οποίο είναι αναρτημένο στον ιστότοπο του Υπουργείου Υγείας και των ΔΥΠΕ.

Δικαιολογητικά

Εκτός από την αίτηση απαιτείται να υποβληθούν τα ακόλουθα δικαιολογητικά:


α. Φωτοαντίγραφο του πτυχίου. Σε περίπτωση πτυχίου πανεπιστημίου κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης απαιτείται και φωτοαντίγραφο επίσημης μετάφρασης. Σε περίπτωση πτυχίων από χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απαιτείται φωτοαντίγραφο του ξενόγλωσσου πτυχίου, φωτοαντίγραφο επίσημης μετάφρασης και φωτοαντίγραφο της απόφασης ισοτιμίας του ΔΟΑΤΑΠ.

β. Φωτοαντίγραφο της απόφασης άδειας ή βεβαίωσης άσκησης ιατρικού επαγγέλματος.

γ. Φωτοαντίγραφο του πιστοποιητικού γενικής ιατρικής

δ. Φωτοαντίγραφο βεβαίωσης εγγραφής σε Ιατρικό Σύλλογο της επικράτειας

ε. Φωτοαντίγραφο ταυτότητας ή διαβατηρίου, από το οποίο θα προκύπτει ότι ο/η κάτοχος είναι Έλληνας υπήκοος ή υπήκοος χώρας κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

στ. Βεβαίωση εκπλήρωσης υπηρεσίας υπαίθρου ή νόμιμης απαλλαγής, οι οποίες εκδίδονται από το Τμήμα Ιατρών υπόχρεων και επί θητεία υπηρεσίας υπαίθρου της Διεύθυνσης Ανθρωπίνων Πόρων Ν.Π. του Υπουργείου Υγείας.

ζ. Πιστοποιητικό υπηρεσιακών μεταβολών το οποίο χορηγείται από την αρμόδια υπηρεσία της οικείας Δ.Υ.Πε. και από το οποίο θα προκύπτει ο συνολικός χρόνος προϋπηρεσίας

Η αίτηση των υποψηφίων με τα παραπάνω δικαιολογητικά, αποστέλλονται στους Εισηγητές με ευθύνη της γραμματείας της οικείας ΔΥΠΕ το αργότερο μέχρι 15-10-2017.

Σε περίπτωση που κάποιο από τα παραπάνω δικαιολογητικά δεν περιλαμβάνεται στον υπηρεσιακό φάκελο του προς ένταξη ιατρού, ο ενδιαφερόμενος ειδοποιείται από την γραμματεία της ΔΥΠΕ προκειμένου να το προσκομίσει το αργότερο μέχρι την ημερομηνία αποστολής των δικαιολογητικών στους εισηγητές (15-10-2017).

Αξιολόγηση 

Αρμόδιο για την αξιολόγηση των προς ένταξη γιατρών είναι το Συμβούλιο Αξιολόγησης. Η συνέλευση που αποτελεί το συμβούλιο αξιολόγησης, συγκαλείται από το Διοικητή της οικείας ΥΠΕ ή το νόμιμο αναπληρωτή του.

Οι Εισηγητές υποχρεούνται να καταθέσουν στη γραμματεία της οικείας ΔΥΠΕ την εισήγησή τους έως 31-10-2017.

Η Γραμματεία μέσα σε πέντε (5) ημερολογιακές ημέρες επιδίδει τις εισηγήσεις στους υποψηφίους γιατρούς, οι οποίοι δικαιούνται να υποβάλλουν ένσταση μέσα σε προθεσμία πέντε (5) ημερολογιακών ημερών από την επίδοση.

Εντός δεκαπέντε (15) ημερολογιακών ημερών από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των ενστάσεων και σε κάθε περίπτωση το αργότερο μέχρι 31-12-2017, συγκαλείται το συμβούλιο το οποίο αποφασίζει αιτιολογημένα αφού λάβει υπόψη τις εισηγήσεις, τις ενστάσεις και τις απαντήσεις των εισηγητών, την ένταξη ή μη των υποψηφίων και την κατάταξή τους σε βαθμό ανάλογα με τα χρόνια προϋπηρεσίας τους.

Μετά την απόφαση του Συμβουλίου εκδίδεται από το Διοικητή της οικείας ΥΠΕ, διαπιστωτική πράξη ένταξης και κατάταξης στον κλάδο ιατρών ΕΣΥ, με την οποία οι θέσεις που κατέχουν οι καταταγέντες ιατροί μετατρέπονται αυτοδίκαια σε οργανικές θέσεις κλάδου ιατρών ΕΣΥ με πιστοποιητικό γενικής ιατρικής, λόγω κεκτημένου δικαιώματος.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ