2017-09-16 01:00:19
Φωτογραφία για ΠΦΥ με δόσεις…
Posted By: Βασιλική Αγγουρίδη

Μετ’ εμποδίων αποδεικνύεται πως λειτουργήσει η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ). Από τους 1200 γιατρούς που αναζητούσε η Αριστοτέλους για τη στελέχωση, οι αιτήσεις δεν κατάφεραν να φθάσουν ούτε τις μισές. Αποτέλεσμα είναι εντός του επόμενου διμήνου να τεθεί σε λειτουργία μέρος των ΤοΜΥ.

Συγκεκριμένα, συνολικά 583 γιατροί υπέβαλαν αίτηση, 206 γενικοί ιατροί, 158 παθολόγοι και 219 παιδίατροι. Ωστόσο, με ανακοίνωση του το Υπουργείο Υγείας δίνει θετικό πρόσημο στην εξέλιξη της προκήρυξης.

«Παρά την περί του αντιθέτου εσκεμμένη φημολογία, εκδήλωσε ενδιαφέρον ένας σημαντικός αριθμός γιατρών, κυρίως, στα μεγάλα αστικά κέντρα. Ειδικότερα, πολύ μεγάλη ήταν η συμμετοχή των παιδιάτρων που ξεπέρασε κάθε προσδοκία», αναφέρεται.

Η Αριστοτέλους εντοπίσει, βέβαια, πρόβλημα, αλλά μόνο στη στελέχωση δυσπρόσιτων περιοχών, διαχρονικό πρόβλημα που ενισχύεται από το brain drain.


«Δυστυχώς, όμως για άλλη μια φορά παρατηρήθηκε διαχρονική δυσκολία η οποία έχει επιδεινωθεί λόγω brain drain να καλυφθούν με επάρκεια θέσεις στην περιφέρεια και τα νησιά. Στους λοιπούς κλάδους παρουσιάστηκε ιδιαίτερα υψηλός αριθμός αιτήσεων», αναφέρεται συγκεκριμένα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εξέλιξη της προκήρυξης θα επιτρέψει τη λειτουργία μεγάλου αριθμού των νέων δομών, εντός διμήνου.

Ο ακριβής αριθμός δεν αποσαφηνίζεται, ούτε ο τρόπος με τον οποίο θα λειτουργήσουν οι υπόλοιπες ή πότε. Όπως έγραψε το Virus, οι επιλογές της Αριστοτέλους είναι συγκεκριμένες (διαβάστε εδώ). Το πιθανότερο σενάριο είναι, όμως, η έκδοση νέας προκήρυξη εντός των επόμενων ημερών, όμοια με την προηγούμενη. Για όσες θέσεις δεν υπάρξει ενδιαφέρον, το πιθανότερο είναι να καλυφθούν από γιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου.

Η προκήρυξη

Για την Προκήρυξη – Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος πρόσληψης 2868 ατόμων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, υποβλήθηκαν 22.678 μοναδιαίες αιτήσεις:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ-ΚΛΑΔΟΣ-ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΑΡΙΘΜΟΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝΠΕ ΙΑΤΡΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ206ΠΕ ΙΑΤΡΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ219ΠΕ ΙΑΤΡΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ158ΠΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ514ΠΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ757ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ9427ΤΕ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ/-ΤΡΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ477ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ2605ΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ1635ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ850ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ3580ΔΕ ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ/-ΤΡΙΩΝ2250

Σήμερα συντάχθηκαν αυτόματα μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος υποβολής των αιτήσεων και δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα tomy.moh.gov.gr οι Πίνακες Κατάταξης με βάση τα στοιχεία που έχουν υπευθύνως δηλώσει οι υποψήφιοι. Το επόμενο στάδιο είναι ο έλεγχος των δικαιολογητικών από τις Υγειονομικές Περιφέρειες, από όπου και θα καταρτιστούν οι Προσωρινοί Πίνακες Προσληπτέων. Επί των Προσωρινών Πινάκων Προσληπτέων οι υποψήφιοι έχουν δικαίωμα ένστασης. Η όλη διαδικασία της προκήρυξης, καθώς επίσης και τα κριτήρια μοριοδότησης ελέγχθηκαν διεξοδικά από το ΑΣΕΠ, το οποίο ενέκρινε την προκήρυξη.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ