2017-09-19 09:33:13
Φωτογραφία για Ακιντζί: Για «δύο επιλογές» λύσης ενημερώνει τον Γκουτέρες
Τις σκέψεις του για το μέλλον της Κύπρου θα μεταφέρει στον ΓΓ του ΟΗΕ κατά την συνάντησή τους στη Νέα Υόρκη, δήλωσε χθες ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί κάνοντας αναφορά σε «δύο επιλογές» στην ομιλία του στην εκδήλωση για την έναρξη του νέου νομικού έτους που γίνεται κάθε χρόνο ενώπιον των «δικαστικών», «στρατιωτικών» αρχών και της τ/κ πολιτικής ηγεσίας στα κατεχόμενα.

Ο κ. Ακιντζί, που αναχωρεί για τις ΗΠΑ την Τρίτη το πρωί, ανέφερε ότι εδώ και δύο χρόνια προσπαθούσε εκ μέρους της τ/κ κοινότητας. «Για το ότι οι προσπάθειες για λύση έμειναν χωρίς αποτέλεσμα, δεν φταίμε εμείς. Γι’ αυτό υπογραμμίζω συνεχώς ότι στην ε/κ πλευρά υπάρχει ανάγκη για μια σοβαρή αλλαγή νοοτροπίας».

Ο Μουσταφά Ακιντζί επανέλαβε τη θέση του ότι με την ίδια μεθοδολογία θα έχεις παρόμοια αποτελέσματα γι’ αυτό ήρθε ο καιρός – όπως είπε – να γίνουν σκέψεις για διαφορετικές προσεγγίσεις. «Παρακολουθούμε με λύπη τα σχόλια της ε/κ πλευράς ότι στο Κραν Μοντανά ήταν εντός του πλαισίου που έθεσε εκεί ο ΓΓ του ΟΗΕ, αυτό είναι παραπλανητικό κυρίως για την δική τους κοινότητα. Θα έχουμε την ευκαιρία να τα συζητήσουμε και αυτά με τον ΓΓ. Αλλά κυρίως θα του μεταφέρουμε την προσδοκία μας για μια αντικειμενική και βασισμένη στις πραγματικότητες έκθεση».


Επανέλαβε επίσης ότι η προεκλογική περίοδος αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία αξιολόγησης για τους Ε/κ. «Εάν δεν μπορούν να αφομοιώσουν τον διαμοιρασμό (της εξουσίας) ισότιμα μαζί μας, ποια είναι η σχέση που θέλουν; Πρέπει επιτέλους να αποφασίσουν γι’ αυτό».

Σε κάθε περίπτωση, συνέχισε, είμαστε αναγκασμένοι να ζούμε σε αυτά τα εδάφη με ειρήνη και ευημερία, δεν μπορούμε να αλλάξουμε την γεωγραφία. «Ο τ/κ λαός δεν έχει πρόθεση να γίνει μειονότητα σε ένα ενιαίο ε/κ κράτος. Ούτε και επιθυμεί να γίνει 82η επαρχία της Τουρκίας».
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ