2017-09-27 17:53:24
Φωτογραφία για Κρήτη: Το δρόμο για τη φυλακή πήραν οι δουλέμποροι των 44 μεταναστών
Το δρόμο για τη φυλακή πήραν οι δύο δουλέμποροι, που τις προηγούμενες ημέρες μετέφεραν τους 44 μετανάστες με σκάφος, το οποίο υπέστη μηχανική βλάβη και βυθίστηκε κοντά στις νήσους Παξιμάδια, νότια της Κρήτης.

Ο 35χρονος και η 34χρονη από τη Γεωργία οδηγήθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης ενώπιον του ανακριτή Ρεθύμνου για να απολογηθούν, αντιμετωπίζοντας κακουργηματικές διώξεις, αλλά φαίνεται ότι δεν έπεισαν με τους ισχυρισμούς τους και τελικά κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή.

Την ίδια ώρα σε αίθουσα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρεθύμνου εξακολουθούν να φιλοξενούνται οι μετανάστες, εκ των οποίων 29 άνδρες, 11 γυναίκες και 4 παιδιά, που μεταφέρθηκαν από την Αγία Γαλήνη μετά από μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης των λιμενικών αρχών.

Στην πλειοψηφία τους δηλώνουν Ιρακινής και Ιρανικής καταγωγής, ενώ από τις αρχές γίνεται προσπάθεια μεταφορά τους σε κάποιον άλλο χώρο στο Ρέθυμνο, καθώς η συγκεκριμένη αίθουσα είναι αρκετά μικρή και οι συνθήκες διαβίωσης τόσων ανθρώπων δεν είναι και οι καλύτερες.

Μάλιστα κάποιοι εξ αυτών πραγματοποιούν από το μεσημέρι της Τρίτης απεργία πείνας, διεκδικώντας τη μεταφορά τους στην Αθήνα για την ολοκλήρωση των διαδικασιών αίτησης ασύλου.

Η καταγραφή και ταυτοποίηση τους έχει ολοκληρωθεί και πλέον γίνονται όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, προκειμένου να μεταφερθούν, όσοι δε ζητήσουν άσυλο, σε κάποιο κέντρο κράτησης στην υπόλοιπη χώρα.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ