2017-09-27 18:13:23
Φωτογραφία για Χανιά: Κραυγή απόγνωσης από μητέρα ανάπηρου παιδιού, σε μια αφιλόξενη πόλη [photos]
Αυτό είμαστε... Μια πόλη αφιλόξενη που αδυνατεί να έχει για πολίτες, άτομα με κινητικές και άλλες αναπηρίες.

Κοινό μυστικό αποτελεί άλλωστε και αναμεταξύ μας. Όλοι σχολιάζουμε τους γαϊδουρίστας και τους ασυνείδητους οδηγούς, αλλά όλοι μας έχουμε κάνει κάτι που εμποδίζει την ελεύθερη και ευκολότερη μετακίνηση των ΑμΕΑ στην πόλη.

Είτε λέγεται ράμπα αναπήρων, είτε θέση στάθμευσης, είτε πεζοδρόμιο, είτε, είτε, είτε Αυτό καταγγέλλει και μια πικραμένη μάνα ενός κοριτσιού με 95% αναπηρία, η οποία όπως λέει στο zarpanews.gr, η καθημερινή βασική μετακίνησή τους στην πόλη έχει μετατραπεί σε άθλο:

«Δεν αντέχω άλλο… όλα τα πεζοδρόμια μια ταμπέλα, ένα δέντρο, ένας κάδος και καρέκλες… Κάθε μέρα φωνάζω τίποτα δεν τον ενδιαφέρει τον δήμαρχο και κανέναν… Σκέτη ταλαιπωρία…»

Οι φωτογραφίες που έστειλε στο zarpanews.gr η απεγνωσμένη μητέρα, αποτυπώνουν τη θλίψη και το τέλμα που τους έχει φέρει αυτή η κατάσταση, αφού δεν μπορούν να κινηθούν ανεμπόδιστα, ούτε για τις απαραίτητες δραστηριότητες του παιδιού.


«Πάω το παιδί για το μάθημά του στο κολυμβητήριο και αντικρύζω αυτό το θέαμα… Κάδος στη 

θέση στάθμευσης ΑμΕΑ!»

Την πάω για φυσιοθεραπεία σε κεντρικό σημείο και η ράμπα για καρότσια εμποδίζεται από παρκαρισμένο αμάξι!

Ακόμα και για τα ψώνια της, η μητέρα ρισκάρει με τον κίνδυνο να προκληθεί ατύχημα, καθώς όπως υπενθυμίζει «τα πεζοδρόμια είναι κατειλημμένα από κάθε λογής οχήματα και έτσι αναγκάζεσαι να περπατάς στον κεντρικό δρόμο»

Φωτογραφίες από την πλατεία Δημοτικής Αγοράς

Έχει κάποιος να πει κάτι σε αυτή την άτυχη μάνα; Που δεν την φτάνει ο προσωπικός της κόπος και ο καθημερινός «Γολγοθάς» που ανεβαίνει, φροντίζουμε και εμείς να γινόμαστε όσο γίνεται πιο… «εξυπηρετικοί» για την ζωή της.

Να σημειωθεί ότι η μητέρα έχει απευθυνθεί δεκάδες φορές και στις δημοτικές και στις αστυνομικές αρχές, που όμως δεν φαίνεται να ανταποκρίθηκαν.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ