2017-10-02 10:30:18
Φωτογραφία για Αντιδράσεις για τον ενιαίο συνδικαλιστικό φορέα στον Στρατό
ΔΕΝ ΑΡΓΗΣΑΝ οι αντιδράσεις εξαιτίας της αναγνώρισης της «Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών» (ΠΟΕΣ) ως του μόνου συνδικαλιστικού σωματείου των εν ενεργεία στρατιωτικών, όπως προβλέπεται από το νομοσχέδιο που κα­τέθεσε προχθές το υπουργείο Εθνι­κής Άμυνας.

Χθες, λοιπόν, η... άλλη «Πανελ­λήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών» (ΠΟΜΕΝΣ), μία από τις περιφερειακές Ενώσεις και ο πρώην υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και βουλευτής Λακωνίας της Ν.Δ., Θα­νάσης Δαβάκης, αντέδρασαν για το άρθρο 27 του νομοσχεδίου.

Με ανακοίνωσή της η ΠΟΜΕΝΣ ζητά την άμεση απόσυρση της «φωτογραφικής», όπως τη χαρακτηρίζει, ρύθμισης που συνιστά «παρέμβαση στη συνδικαλιστική ελευθερία των εν ενεργεία στρατιωτικών». Σύμφωνα, δε, με τον κ. Δαβάκη, «το άρθρο 27 του σχεδίου νόμου μετατρέπει την ΠΟΕΣ σε κυβερνητική οργάνωση μέσα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας».

Τέλος, η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας με ανοιχτή επιστολή της προς τους βουλευτές της Θεσσαλίας τούς ζητά να λάβουν θέση για την αλλαγή του προηγούμενου άρθρου την οποία θεωρούν ότι έγινε «με τρόπο αντισυνταγματικό-αντιδεοντολογικό»: Με το νέο νομοσχέδιο προβλέπεται ότι κάθε στρατιωτικός μπορεί να είναι μέλος μόνο του σωματείου της περιφέρειας όπου υπηρετεί και όταν μετατίθεται σε άλλη περιφέρεια διαγράφεται από το προηγούμενο αυτοδικαίως και εντάσσεται στο νέο.

Εντούτοις, όπως αναφέρουν έμπειροι στρατιωτικοί αναλυτές, με το νομοσχέδιο τίθεται τέλος στις «συνδικαλιστικές αλχημείες» που επιχειρούσαν να εφαρμόσουν κά­ποιοι στις Ένοπλες Δυνάμεις και δημιουργείται, όπως σε όλη την Ευρώπη, ένας ενιαίος φορέας.

Μέ­λη της ΠΟΕΣ, εξάλλου, παρέπεμπαν στην απόφαση του προέδρου Υπη­ρεσίας του Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία απορρίφθηκε η αίτηση της «ψευδεπίγραφης Ομοσπονδίας-σφραγίδας» -όπως ανέφερε την ΠΟΜΕΝΣ- με την οποία ζητούσε να πάψει η ΠΟΕΣ να εμφανίζεται ως η κατά νόμο νόμιμη Ομοσπονδία του ν.4407/2016 και των Ενώσεων των εν ενεργεία στρατιωτικών.

Σ’ αυτήν τονιζόταν ότι «η ΠΟΕΣ ήταν και παραμένει η μόνη νόμιμα συνεστημένη Ομοσπονδία Ενώσεων εν ενεργεία στρατιωτικών». 

ΜΑΝΟΣ ΤΣΑΛΔΑΡΗΣ

(Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 29/09/2017)

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών
. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ