2017-10-02 20:00:28
Φωτογραφία για Χελωνονιντζάκι στο Πεντάγωνο... O «Λοχίας Μπάμπης»
■ Η ιστορία του «Λοχία Μπάμπη» που έχει γίνει μασκότ στο στρατόπεδο «Παπάγου» και κάνει περιπολίες στο γρασίδι.

■ Το κτίριο του Πενταγώ­νου όπου η χελώνα με το όνομα «Λοχίας Μπάμπης» (ένθετη) κάνει βόλτες στους κήπους του.

Ο «Λοχίας Μπάμπης» αποτελεί ίσως τον παλαιότερο «υπαξιωματικό» του Ελληνικού Στρατού, αφού έχει πα­ραμείνει στον ίδιο βαθμό περίπου μια δεκαπενταετία! Όχι, δεν έχει υποπέσει σε «βαρύ πειθαρχικόν παράπτωμα περί την Υπηρεσία», ούτε έχει περάσει Στρατοδικείο και έχει υπο­στεί διαδοχικές στερήσεις βαθμού! Όχι Ο «Λοχίας Μπάμπης» είναι η πασίγνωστη, αλλά ακριβοθώρητη στον κόσμο χελώνα, που όλα αυτά τα χρόνια κατοικοεδρεύει στο κεντρικό τεταρτημόριο του κήπου, προς την εκ­κλησία της Παναγίας της Παντάνασσας του στρατοπέδου «Παπάγου»

Ο κήπος αυτός, τμήμα των μεγάλων κή­πων του στρατοπέδου ιδίως στο τμήμα προς τη λεωφόρο Μεσογείων, είναι εκτάσεως πε­ρίπου δύο στρεμμάτων με πλήθος δένδρων, θάμνων, καλλωπιστικών λουλουδιών και φυ­σικά γρασιδιού, και «προστατεύεται» από ένα είδος «περιμετρικής τάφρου», που δεν μπορεί να περάσει η χελώνα, και η οποία οδηγεί τα νε­ρά της βροχής στους υπονόμους.


Αυτό είναι το φυσικό περιβάλλον, ένα μι­κρό, τοπικό «οικοσύστημα» όπου ζει και με­γαλώνει ο «Λοχίας Μπάμπης», όπως τον ονό­μασε κάποιος και, όπως πολλά πράγματα στον στρατό, του έμεινε μονίμως!

Σύμφωνα με την ιστορία (εμείς που είμα­στε 27 χρονιά διαπιστευμένοι δημοσιογρά­φοι στο ΥΠΕΘΑ την έχουμε ακούσει αρκε­τές φορές), ο σημερινός σκληροτράχηλος «Λοχίας Μπάμπης» ήταν κάποτε ένα μικρό πανέμορφο χελωνάκι, που το είχε πάρει κά­ποιος στρατιωτικός, ο οποίος υπηρετούσε στο υπουργείο ή σε κάποιο Γενικό Επιτελείο, για το παιδί του. Ο καιρός πέρασε όμως και, όπως είναι γνωστό, οι χελώνες μεγαλώνουν με πιο αργούς ρυθμούς απ' ό,τι παίρνουν μεταθέσεις οι στρατιωτικοί.

Ο χρόνος που η Μητέρα Πατρίς ζήτησε από το στέλεχος της να την υπηρετήσει από κάποια άλλη θέση -συνήθως σε κάποιο ση­μείο της ελληνικής επαρχίας- έφτασε πιο γρήγορα από το μεγάλωμα της οικογενειακής χελώνας. Έτσι η χελώνα πήρε... μετάθεση στον μεγάλο «προστατευμένο» κήπο του στρατοπέδου. Όπερ και εγένετο.

Τα χρόνια όμως περνούν. Το στέλεχος αυ­τό είναι μάλλον απόστρατος, αλλά ο «Λοχί­ας Μπάμπης», που ειρήσθω εν παρόδω ου­δείς γνωρίζει το πραγματικό του φύλο, αλλά όλοι -προφανώς λόγω χώρου- τον αποκαλούν «Λοχία Μπάμπη», όχι μόνο ζει, αλλά και με­γαλώνει, αφού εκεί που βρίσκεται δεν κινδυ­νεύει ούτε από αυτοκίνητα ούτε από κάποιον φυσικό θηρευτή , έχει άφθονη τροφή, χώρους για να κρυφτεί στη διάρκεια της μέρας, αλλά και νερό από τη βροχή ή το τακτικό ... πότισμα του κήπου.

Αν και δεν εμφανίζεται συχνά, αφού οι χε­λώνες είναι από τη φύση τους νυχτόβια ζώα, εν τούτοις αποτελεί ένα είδος μασκότ του Ελληνικού Πενταγώνου. Και όπως πολύ εύστοχα παρατήρησε φίλος στρατηγός, γνώστης του «Λοχία Μπάμπη» από παλιά: «Ο Αρχη­γός που θα υπογράψει την αποστρατεία του "Λοχία Μπάμπη" δεν έχει παρουσιαστεί ακό­μα στη... Σχολή Ευελπίδων»!

Από τον ΛΕΩΝΙΔΑ Σ. ΜΠΛΑΒΕΡΗ

(ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗΣ-01/10/2017)

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ