2017-10-03 23:00:17
Φωτογραφία για Βροχές και καταιγίδες από τις 6 Οκτωβρίου
Σε δύο μέρη χωρίζεται η καιρική εξέλιξη το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρει το meteoclub, το πρώτο μέρος, από τις 2 μέχρι τις 6 του μήνα, ο καιρός θα παρουσιάσει αισθητή βελτίωση. 

Η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες σταδιακά θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά. Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα εξακολουθούν να πνέουν με ένταση έως τα 6 με 7 Μποφόρ τοπικά, ενώ στο Ιόνιο θα εξασθενήσουν.

Από τις 6 προς 7 Οκτωβρίου μέχρι και τις 10, ο καιρός θα παρουσιάσει σημαντική επιδείνωση. Η εδραίωση του αντικυκλώνα στη δυτική Ευρώπη / Αζόρες νήσους (γνωστός ως Αζορικός αντικυκλώνας) θα προκαλέσει την πρώτη κατάρρευση ενός οργανωμένου βαρομετρικού συστήματος στη βορειοδυτική Ευρώπη και τμήμα αυτού θα μας επηρεάσει στις 7 Οκτωβρίου με πολλές βροχές και καταιγίδες σχεδόν σε όλη τη χώρα.

Οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιάδες και θα ενισχυθούν σημαντικά φτάνοντας τοπικά τα 7 Μποφόρ ενώ παράλληλα η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα μικρή άνοδο.

Στις 9 και 10 Οκτωβρίου ο καιρός θα παραμείνει άστατος στις ηπειρωτικές περιοχές με τοπικές βροχές ή και σποραδικές καταιγίδες αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Το θερμόμετρο θα επιστρέψει στις φυσιολογικές τιμές και θα πέσει περίπου 3 με 5 βαθμούς Κελσίου ως προς τις μέγιστες τιμές.

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
trelogaidouri
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ